De webshop voor auto’s

Je nieuwe auto online uitzoeken is echt niet meer zo vreemd. Sterker nog, er zijn veel aanbieders op het net tegenwoordig waarbij je de klassieke showroom niet eens hoeft te bezoeken. Scheelt weer mooie praatjes van die autoverkoper met stropdas. Online is het aan jou om de beste deal eruit te filteren. Maar waar let je dan op? En ga je dan voor een leasevorm of koop?

Er zijn zowel voordelen als nadelen aan het leasen van een auto in vergelijking met het kopen van een auto. Hier zijn enkele van de belangrijkste overwegingen:

Voordelen van leasen:

 • Lagere maandelijkse kosten: Bij private lease betaal je alleen voor het gebruik van de auto in plaats van het kopen van de auto. Dit kan leiden tot lagere maandelijkse kosten.
 • Geen zorgen over verkoopwaarde: Als je een auto koopt, moet je je zorgen maken over de verkoopwaarde van de auto wanneer je besluit om deze te verkopen. Bij het leasen hoef je je hier geen zorgen over te maken, omdat je de auto gewoon inlevert wanneer de leasetermijn is verlopen.
 • Altijd in een nieuwe auto: Bij het leasen kun je ervoor kiezen om na een bepaalde periode een nieuwe auto te nemen. Dit kan handig zijn als je van nieuwe technologie en features houdt.
 • Fiscale voordelen: In sommige gevallen kun je fiscale voordelen genieten bij het leasen van een auto, zoals aftrek van de leaseprijs van de belastingen.

Nadelen van leasen:

 • Beperkt gebruik: Bij het leasen ben je beperkt in het aantal kilometers dat je kunt rijden. Als je veel rijdt, kan dit leiden tot extra kosten.
 • Geen eigenaar: Bij het leasen ben jij geen eigenaar van de auto, dus heb je ook geen controle over de verkoopwaarde of het onderhoud van de auto.
 • Extra kosten: Bij het leasen zijn er vaak extra kosten, zoals verwerkingskosten of kosten voor het achterlaten van de auto met schade.
 • Geen verkoopopbrengst: Wanneer de leasetermijn is verlopen heb je geen verkoopopbrengst van de auto, als je kiest voor kopen heb je na verkoop een opbrengst die je weer kunt besteden.

Het is belangrijk om te bedenken dat de keuze tussen leasen of kopen afhangt van je persoonlijke situatie en voorkeuren. Het is aan te raden om je specifieke situatie te bespreken met een financieel adviseur of maak zelf eens rustig een lijstje met wensen, eisen en de kosten hiervan.

Stel dat je online een auto wilt kopen – waar kun je dan terecht? Welke partij zit erachter, wat zijn de valkuilen en wat staat er in de voorwaarden beschreven? Er zijn verschillende platformen, zoals:

 • Online autoverkopers: Er zijn veel websites die zich specifiek richten op het verkopen van auto’s online. Hier kun je zoeken naar een specifiek model, de voorwaarden bekijken en de auto kopen zonder de deur uit te gaan.
 • Online veilingen: Er zijn ook veilingwebsites waar je een auto kunt kopen, vaak met een gegarandeerde kilometerstand en historie.
 • Online verkoop bij een autodealer: Veel autodealers bieden ook online verkoop aan, waar je de auto kunt bekijken en kopen via hun website.
 • Online verkoop bij particulieren: Er zijn ook particulieren die hun auto online verkopen, bijvoorbeeld via social media, classifieds of marktplaats.

Houd er wel rekening mee dat wanneer je een auto online koopt, je vaak niet de auto kunt zien of zelfs niet kunt rijden voor de aankoop. Het is belangrijk om goed te informeren en te zorgen dat de verkoper betrouwbaar is, zoals auto.nl, bijvoorbeeld door te controleren of de verkoper een erkende autodealer is of door referenties te vragen. Ook is het aan te raden om de algemene voorwaarden en garanties van de verkoper te lezen voordat je besluit tot een aankoop.

 

 

Geen reacties mogelijk.