smart #1

De smart is al sinds een echte hit onder de stadsmensen. Door zijn compacte formaat en kleine draaicirkel biedt de ‘Urban Jungle’ – zoals de brochure het stadsleven omschrijft met een hip woord – geen obstakels. Waar je ook naartoe wilt, smart brengt je.

De eerste smart-auto rolde in juli 1998 van de band in de fabriek in het Franse Hambach. De smart was het resultaat van een samenwerking tussen de Duitse autofabrikant Daimler AG en de Zwitserse horlogemaker Swatch. Het idee achter de smart was om een kleine, stijlvolle en wendbare stadsauto te maken die gemakkelijk te parkeren en te manoeuvreren was in drukke stadsstraten. De smart is sindsdien uitgegroeid tot een populaire keuze voor stadsbewoners over de hele wereld vanwege zijn guitige looks, compacte formaat en wendbaarheid in het stadsverkeer.

Daarnaast is de smart ook bekend om zijn brandstofefficiëntie, vooral in de elektrische versies, waardoor hij een milieuvriendelijke keuze is voor stadsvervoer. De eerste elektrische smart, genaamd de smart Electric Drive, werd geïntroduceerd in 2007. Dit was een elektrische versie van de smart Fortwo. De eerste generatie smart Electric Drive had een actieradius van ongeveer 70 tot 80 kilometer, terwijl de latere modellen een verbeterde actieradius hadden. Tien jaar later werd de derde generatie van de smart Electric Drive geïntroduceerd, die volledig elektrisch is en een actieradius heeft van ongeveer 160 kilometer. Dat is natuurlijk nog niet echt een afstand om over naar huis te schrijven gezien de moordende concurrentie van EV’s.

Tot zover de levensloop van onze kleine geliefde stadsrakker. Maar er is nieuws! Er is een nieuwe smart geïntroduceerd – praktisch onherkenbaar. En dat heeft een goede reden; want zijn compacte maatje is inmiddels volgroeid tot SUV! De zogeheten smart #1. De actieradius mag nu ook serieus genomen worden gezien deze tussen een nette 400 en 440 km WLTP ligt (afhankelijk van welke uitvoering je koopt). Je kunt kiezen uit vier uitvoeringen: Premium, Pro+, Brabus en de gelimiteerde Launch Edition waarvan er slechts 1.000 beschikbaar voor de Europese markt komen. Uiteraard vallen deze snoepjes nog volledig te configureren naar wens.

Het uitgangspunt is dat de toekomst van het rijden in jouw handen ligt. Het draait allemaal om gemak en een moeiteloze rijervaring. Het moet veilig en comfortabel aanvoelen, de hele rit en elke dag met de nieuwe elektrische smart #1 SUV. Enthousiast geworden? Je kunt een volledig terugbetaalbare pre-order voucher aanschaffen waarmee je je voertuig al vroeg kunt bestellen zodra de smart #1 in de verkoop gaat. Je ontvangt kort daarna een bevestigingsmail met je ontvangstbewijs. Je kunt de uitvoering van je voertuig later bepalen. De pre-order voucher vertegenwoordigt gewoon je plaats vooraan in de rij. Be ‘smart’ en wees één van de eersten die een smart #1 bemachtigt!

Prijzen vanaf €41.395 – The convenient #1.

Smart SUV

Geen reacties mogelijk.