De MINI Cooper private lease actie van LeasePlan

Wil je zorgeloos een fijne auto rijden? En wel de lusten maar niet de lasten hebben? Dan mag je deze dwaze deal tijdens de Drie Dwaze Dagen van de Bijenkorf niet missen!

Deze keer worden tijdens dit Bijenkorf fenomeen namelijk flink wat pk’s ingezet. Van 21 tot en met 25 oktober biedt LeasePlan Nederland bezoekers van de Bijenkorf een private leasecontract voor de populaire MINI Cooper 5-deurs. Kort door de bocht (want daar houden ze bij MINI van) betekent dit dat jij nu de kans hebt een nieuwe MINI te rijden voor slechts €333,- per maand!

Geloof het of niet maar met zo’n aanbieding ben je onder de streep goedkoper uit dan dat je deze MINI Cooper privé aan zou schaffen. Alle onderhouds- en reparatiekosten zijn namelijk inbegrepen in het maandelijkse tarief. Dat geldt ook voor de verzekering én de wegenbelasting. Plus, jij hoeft je geen zorgen te maken over afschrijving of waardevermindering van je gloednieuwe MINI. Je levert hem gewoon na einde contract weer in.

Maar hoe verstandig deze deal ook mag zijn, het (auto)hart wil ook wat. En dat krijg je ook met een merk als MINI. Een kleine auto met een grote reputatie welke door de jaren heen mateloos populair is gebleven. Met een ruime spoorbreedte, lange wielbasis en weinig neus en kont, is het geen wonder dat hij met recht geassocieerd wordt met een kart. Hij is lekker stug qua vering, schakelt feilloos, stuurt haarscherp en heeft een circuitwaardige wegligging. Na enkele kilometers dringt het gevaar al tot me door; dit is een bonnen-magneet (pas op; deze kosten dekt de deal niet). En dan heb ik nog niet eens de sportmodus ingesteld voor het unieke Go-Kart gevoel (ja, dit synoniem voor MINI is nu officieel erkend). Maar geen zorgen, om oom agent (en het milieu) te ontzien is er ook een modus voor de zuinige zondag-rijder.

Van prestaties naar looks; de nieuwe MINI is iets meer gelift en gegroeid qua uiterlijk in vergelijking met zijn voorganger(s). Wat extra pondjes maken hem (kenmerkend) rond. Noem het babyvet. Wel vind ik dat hij met name de door (ver)plaatsing van de voor- en achterlichten een beetje een droopy uitstraling heeft gekregen, minder brutaal maar toch nog duidelijk herkenbaar als MINI. Een voordeel van de 5-door is dat deze meer beenruimte achterin heeft (om precies te zijn 16 cm winst in vergelijking met een driedeurs) en meer bagageruimte biedt. Ideaal dus als je een flinke shop-sessie achter de rug hebt gehad bij de Bijenkorf waarbij de buit makkelijk in de achterbak past en je vriendinnen achterin de auto fatsoenlijk hun zere voetjes kunnen laten rusten na die vermoeiende marathon.

Van binnen waan je je in een luxe optrekje. De nieuwe MINI is verkrijgbaar met talloze opties (denk aan veiligheid, gemak maar ook fun). De versie van €333,- per maand is uitgerust met onder andere airco en 15’’ lichtmetalen velgen. Voor €33,- per maand extra heb je een upgrade met metallic lak naar keuze, speciale 16’’ inch lichtmetalen velgen, met leder bekleed sportstuurwiel, middenarmsteun voor, bluetooth handsfree kit, MINI navigatiesysteem en radio MINI Visual Boost. Een zogenoemde no-brainer lijkt me. Deze ‘huiskamer’ is warm, modern en sportief. Zoals we het gewend zijn van MINI (veel grote klokken, vliegeniershendeltjes en overig eigenwijs-vormgegeven elementen). Opvallend is de LED-ring die vrolijk meedoet met jouw stemming. Hij verkleurt bij veranderingen in o.a. snelheid en temperatuur. Typisch MINI.

Uit onderzoek is gebleken dat opvallend veel mensen die eerst geen auto in hun bezit hadden, zijn gaan leasen. Private leasing is een opkomende trend en wordt zelfs gezien als de vervanger van een OV-abonnement. Binnenkort zal het gewoonste zaak van de wereld zijn om in de supermarkt een auto te leasen. Vind je het nog wat vreemd en onwennig? Geen zorgen, het is mogelijk eerst een proefrit te maken bij de MINI- dealer en daar een eventuele huidige auto in te ruilen. De private lease actie is vanaf 21 oktober af te sluiten bij zeven Bijenkorf filialen, online en in de Occasion Centers van LeasePlan in Moordrecht (A20), Veghel (A50) en Breukelen (A2).

PS: Als je nu nog niet overtuigd bent; bij het afhalen van de auto bij de MINI dealer, ontvangen leaserijders tevens een cadeaucard van de Bijenkorf ter waarde van maar liefst €333,-

Geen reacties mogelijk.