Rijtest BMW X6

”The bigger the better”. Daar waren Maaike (mijn autovriendinnetje) en ik het over eens. We hadden de gezamenlijke wens een ‘dikke bak’ te reviewen en zo geschiedde het dat we afgelopen week in Rijswijk bij BMW Group Nederland mijn BMW Z4 hebben geruild voor de BMW X6. Dit exemplaar is gedoopt tot xDrive50i. Dat houdt in dat hij voorzien is van de BMW TwinPower Turbo 8-cilinder benzinemotor, goed voor maar liefst 450 pony’s. Met zijn vermogen accelereert dit zwaargewicht (2145 kg) in slechts 4,8 seconden van 0 naar 100 km/h. De topsnelheid is op 250 km/h begrensd. Dik genoeg toch?

Om je nog meer te imponeren; deze bewuste X6 is o.a. uitgerust met BMW Individual dashboard in leder a € 2.616,- / een elektrisch glazen schuif-/kanteldak a € 1.335,- / Bang & Olufsen High End Surround Sound Sound a € 3.694-,  / elektrisch verwarmde achterstoelen a € 449,- en een adaptief onderstel a € 5.445,-. Totaalprijs van deze specifieke X6? Een dikke 163.722 euro (!)

Maar hoe voelt dat nou, zo’n brute machine onder je kont? En hoe reageren mensen daarop? Is dit de ultieme kruising tussen een luxe SUV en een Coupé? En is hij het geld waard? Maaike en ik hebben onze ervaringen vastgelegd op video

Geen reacties mogelijk.