Droomauto rijden? Het kan!

Door
0 , , , , Permalink

Helaas is er niet altijd het spaargeld paraat om de auto van je dromen -of iets wat daarbij in de buurt komt- te rijden. Eigenlijk best zonde, je leeft tenslotte maar één keer en hoeveel uren brengen we in een week wel niet door in die auto? Door de ontwikkelingen op de markt is het vandaag de dag echter wél mogelijk om jouw favoriete auto te rijden, ook wanneer je niet al veel gespaard hebt. Hoe je dit doet en hoe je ook nog eens verstandig de weg op gaat? Lees snel verder.

Koop niet, lease het!

Voorheen was leasen alleen weggelegd voor de zakelijke rijder. Werknemers kregen vaak een auto van de baas aangeboden waarmee ze de nodige kilometers mochten maken. Dit was fiscaal aantrekkelijk voor alle partijen, en werd verrekend met het brutosalaris. Nu er steeds meer thuisgewerkt wordt, is een auto van de zaak minder gangbaar aan het worden. Daarvoor in de plaats komt steeds meer het private leasen. Iets wat juist steeds populairder wordt.

Waarom leasen

Leasen geeft je een enorm gevoel van zekerheid. Zo is private lease bij Superlease heel overzichtelijk. Je ziet een prijs van bijvoorbeeld een superstrakke Mini JCW waarbij zowel de verzekering, belasting als onderhoud al zijn inbegrepen. Dit vaste bedrag per maand ben je kwijt, zonder onverwachte kosten. Het enige wat je zelf moet betalen zijn eventuele boetes en misschien het eigen risico. Zo kun je aan het begin van je jaar al helemaal je persoonlijke begroting op orde maken en de kosten berekenen, nooit meer een dikke onverwachte tegenvaller wat je auto betreft. En die droombolide? Die kun je dus gewoon uitkiezen!

Het enige wat mensen soms weerhoudt van een private leaseauto zijn de vaste lasten wanneer ze hun baan verliezen. Maar ook hier is tegenwoordig een oplossing voor. Tegen een kleine vergoeding per maand is het mogelijk het contract te onderbreken wanneer dergelijke zaken zich voor doen. Dit geeft nog net even dat beetje extra zekerheid. Want een vast contract is natuurlijk een fijne zekerheid maar in economisch uitdagende tijden kunnen ook hier snel zaken aan veranderen. Maar een mooie auto rijden, misschien wel die uit je dromen, het is gewoon mogelijk!

 

Geen reacties mogelijk.