Private lease als financieringsvorm

Overweeg je om een andere auto te kopen? Dan is dit het moment om de diverse financieringsmogelijkheden te bestuderen. Want contant aftikken is zeker niet de enige mogelijkheid. Hieronder staan verschillende opties beschreven die je kunnen helpen de juiste keuze te maken.

1. Persoonlijke lening
Geld lenen voor de aankoop van een auto kan onder andere met een persoonlijke lening. Niet alleen de looptijd ligt vast; dit geldt ook voor het bedrag dat je in termijnen betaalt en de rente. Omdat alles vast ligt, weet je precies wanneer je klaar bent met aflossen. Verder is het belangrijk vooraf te bedenken hoe lang je de auto wilt gebruiken. Dan kun je de looptijd van de lening daarop afstemmen.

2. Huurkoop
Huurkoop is een andere mogelijkheid voor de financiering van een (tweedehands)auto. Maandelijks betaal je een vast bedrag aan rente en aflossing. De looptijd ligt van tevoren vast, waardoor je niet voor verrassingen komt te staan. De kosten voor het onderhoud, eventuele motorrijtuigenbelasting en de verzekering betaal je zelf. Tijdens het aflossen ben je ‘economisch’ eigenaar van de auto. Dit betekent dat je de auto kunt gebruiken alsof hij van jou is, maar de financieringsmaatschappij is juridisch eigenaar totdat de lening helemaal is terugbetaald. Na afloop van de looptijd ben je ook juridisch gezien eigenaar van de auto. Hij is dan ook écht van jou.
Een slottermijn kan onderdeel zijn van een huurkoopconstructie. De slottermijn is een deel van de lening dat je pas terugbetaalt op de einddatum van de lening. Het voordeel hiervan is dat je een lager bedrag per maand betaalt. Tijdens de looptijd van het contract betaal je over de slottermijn geen aflossing, maar wel rente. De hoogte van de slottermijn hangt af van het bedrag dat de auto opbrengt als je hem inruilt.

3. Private lease
Private lease is ook zeker een optie om te overwegen. Met private lease kun je tegen een vaste prijs ook als particulier een nieuwe auto of occasion leasen. Je betaalt als particulier geen bijtelling. Daarnaast is in het termijnbedrag alles opgenomen; zoals een verzekering, onderhoud, vervangend vervoer en de afhandeling van eventuele reparaties. Het risico op onvoorziene kosten is dus laag, dat zorgt ervoor dat je zorgeloos de weg op kan! Kosten die je wel zelf moet betalen zijn onder andere brandstof en het eigen risico in geval van schade. Prettige bijkomstigheid is dat je alles eenvoudig zelf online kan regelen en een private leasecontract op de auto van jouw dromen, of de auto binnen je budget, gemakkelijk en snel kan afsluiten.

Wil je eens rustig de voorwaarden van private lease vergelijken? Raadpleeg dan de site leasebak.nl en ontdek het aanbod aan populaire lease auto’s.

 

Geen reacties mogelijk.