Wil je goedkoop een auto leasen? Gebruik deze tips!

In het verleden zag je op de Nederlandse wegen alleen maar koopauto’s. Tegenwoordig is dat niet langer het geval. Je komt op onze snelwegen juist steeds meer leaseauto’s tegen. Als je op het moment nog in een koopvoertuig rijdt maar eigenlijk wel toe bent aan een nieuwe vierwieler kun je het afsluiten van een leasecontract overwegen. De kans is groot dat je hierbij niet al te veel geld wilt uitgeven. Maak daarom gebruik van de onderstaande tips zodat je goedkoop een auto kunt leasen!

Ga voor een occasion

Wist je dat een gebruikte occasion leasen tegenwoordig mogelijk is in Nederland? Ja, leaseauto’s hoeven niet per se gloednieuw te zijn! Door te kiezen voor een tweedehandsvierwieler kun je direct al wat centjes besparen. Het is immers niet meer dan logisch dat zulke leasevoertuigen goedkoper zijn dan de nieuwe modellen die pas net uit de fabriek gerold zijn. Als je goedkoop een auto wilt leasen, raden we dus zeker Private Lease Used aan.

Kies een kleine auto

Je kunt daarnaast bij het leasen van een voertuig veel geld besparen door rekening te houden met de grootte van de auto. Een kleiner model kost simpelweg minder om te leasen dan een grote leaseauto, wat bij het kopen en verkopen van een vierwieler natuurlijk ook het geval is. Daarom kun je beter een kleinere leasewagen nemen dan een groot bakbeest. Uiteraard moet de auto alsnog wel voldoen aan je wensen en behoeften.

Let op je schadevrije jaren

Veel Nederlandse leasemaatschappijen zijn aangesloten bij RoyData. Dit is het systeem dat in ons land de schadevrije jaren van autobestuurders registreert. Controleer bij het vergelijken van de leaseautoverstrekkers daarom of ze aangesloten zijn bij RoyData. Als dit het geval is, tellen je schadevrije jaren tijdens je leasecontract gewoon door. Dit kan je geld besparen op je autoverzekering, dus je moet zeker profiteren van je schadevrije jaren.

Denk aan het aantal kilometers

Bij het leasen van een auto krijg je automatisch een zogenoemde kilometerbundel. Zo goed als alle maatschappijen in ons land gebruik hiervoor een bundel van 10 duizend kilometer per jaar of zelfs nog meer. Als je kiest voor dit aantal kilometers maar tijdens het jaar meer blijkt te rijden, moet je aan het einde van het jaar een extra bedrag overmaken naar de leasemaatschappij. Uiteraard wil je dit voorkomen, dus kies de kilometerbundel die bij je past. Eventueel kun je extra kilometers toevoegen zodat je de bijbetaling zeker vermijdt.

Geen reacties mogelijk.