Terugblik 2016

Nogal cliché maar dit jaar is werkelijk voorbij gevlogen – time flies when you’re having fun! Begin dit jaar ben ik begonnen met ondernemen. Een uit de hand gelopen hobby (bloggen) werd mijn fulltime job. Daarom leek het me goed om even stil te staan bij alle mooie, bijzondere en spectaculaire gebeurtenissen op autogebied. En dat waren er nogal wat! Hieronder een persoonlijke selectie van Automeisje-hoogtepunten.

Driften op ijs

Mijn jaar begon goed, toen ik met Porsche Centrum Gelderland mee mocht naar Finland om daar vier dagen lang op ijs te driften in nieuwe 911’jes. Mijn soort wintersport! De Porsche Driving Experience is een ervaring om nooit meer te vergeten.

Inspirerende Automeisjes 

Waar ik ontzettend van kan genieten, is het ontmoeten van dames uit dit wereldje. De zogenaamde Automeisjes. Dames die hun vak verstaan, een ongekende ‘drive’ hebben en hun mannetje weten te staan. Alle interviews die ik dit jaar heb mogen afnemen hebben mij stuk voor stuk geïnspireerd. Een hele bijzondere ontmoeting vond ik die met Amber Donkervoort. Toch een beetje Neerlands trots…

In de auto bij radio DJ Mark Labrand

Een ontzettend leuke dag was de draaidag met radio 538 dj Mark Labrand. Voor de video stapte ik bij hem in en vroeg hem o.a. naar zijn liefde voor het merk BMW, bij welk nummer hij zelf nou helemaal losgaat in de auto en z’n naarste gewoonte in het verkeer. Als kers op de taart had Mark, in samenwerking met BMW Ekris, nog een grote verrassing voor mij in petto: een ritje in een nog mooiere BMW!

Cars and cupcakes 

Dit jaar organiseerde ik de eerste editie van Cars and Cupcakes – een vrouwelijke variant op het bekende Cars and Coffee. Trots was ik, toen gastheer vd Akker vele dames (en mooie rides) ontving met cupcakes en koffie. Wat mij betreft komt er een volgende meet-up in 2017!

La Targa Passaggio

Talloze tunnels in en rondom de Maasstad werden tijdens de Rotterdamse editie van ‘La Targa Passaggio‘ gevuld met het geluid van Porsches. Héél veel Porsches, zo’n 120 in totaal. Ik deed ook mee, in een Porsche Boxster GTS.

Cars at the movies

Ik mocht als brand ambassador meewerken aan het unieke concept ‘Cars at the Movies’ waarbij autoliefhebbers elkaar treffen in een nieuwe setting; namelijk in de bioscoop. Stond ik daar toch mooi even in een volle zaal op het podium, in mijn mooiste galajurk, tijdens het voorprogramma Tom Coronel het racehemd van het te lijf vragen.

Racen met de BMW M2 Coupé

De pers mocht de nieuwe BMW M2 Coupé ontdekken. Op het circuit. Het officiële F1 circuit in Budapest: de Hungaroring. Ik zal het moment dat de roldeuren in de pitsstraat omhoog gingen en daar tien ronkende M2’s voor ons klaar stonden nooit meer vergeten. Je begrijpt, die dag vroeg niet alleen het nodige van de M2 maar ook van ons, als zogenaamde coureurs.

Eigen column in Puur Porsche Magazine

Super trots was ik, toen ik een vaste column in het magazine PUUR Porsche kreeg! Maandelijks mag ik nu mijn belevingen en ervaringen op Porsche-gebied met veel enthousiasme delen.

Ferrari F12 TDF roadtrip

Ik kreeg de kans om met de nieuwste Ferrari, de GTC4 Lusso, in de bergen van Italië te rijden. Als opwarmertje maakte ik een roadtrip van mijn woonplaats Arnhem naar de plaats van bestemming (Courmayer, Italië) in een… Ferrari F12 TDF. Episch!

Hypercars rijden in Dubai

Onlangs bezocht ik het supercar-walhalla: Dubai! En het bleef niet alleen bij kijken, ik mocht ook voelen en proeven. Zo reed ik twee hypercars met een batterij (de McLaren P1 en de Porsche 918 Spyder; nog net geen Holy Trinity) en pakten we wat zon mee in de 760AG Roadster (one-off Zonda).

Terwijl ik dit schrijf, besef ik me dat ik best een lekker jaar heb gehad. Op naar nog meer mooie auto-momenten in 2017, hopelijk blijven jullie mijn avonturen volgen!

Geen reacties mogelijk.