La Targa Passaggio

Afgelopen 16 april waren de Maastunnel, de Beneluxtunnel, de Weenatunnel en nog talloze andere tunnels in en rondom de Maasstad opnieuw gevuld met het geluid van Porsches. Héél veel Porsches, zo’n 120 in totaal.

Dit event, georganiseerd door PSC Automotive Events, stond al langere tijd op mijn ‘moet-ik-een-keer-gedaan-hebben’ lijstje. In het verleden werd ik via social media al lekker gemaakt met edities van LTP in steden zoals Den Haag, Amsterdam en Luik. Om aan mijn goede voornemen te voldoen, schreef ik me in voor een tunnelchallenge in een stad die zich hier bij uitstek voor leent: Rotterdam – 010.

Deelnemen kan uitsluitend met een Porsche – en die heb ik niet. Gelukkig was Porsche Centrum Gelderland zo vriendelijk om mij een uiterst geschikt exemplaar te lenen om herrie mee te kunnen schoppen in de tunnels: de Boxster GTS. Deze topversie van de Boxster heeft 330 pk en nog belangrijker; een bijzonder lekker geluid! Je begrijpt dat de kleppen in de uitlaat maximaal opengingen en de Sport Plus knop veelvuldig is gebruikt.

Toch maakte Rotterdam het ons niet makkelijk. We hebben de milieuzone, flitspalen en hoge drempels getrotseerd. Gelukkig draait het bij LTP niet om niet om snelheid, maar om de sfeer en het geluid van de talloze Porsches die massaal terugschakelen om vervolgens de toerenbegrenzer op te zoeken wanneer ze eenmaal in de tunnel rijden. Links, rechts, voor en achter je rijden Porsches. Stuk voor stuk mensen die dezelfde passie delen. En dat is de charme van zo’n event: de saamhorigheid en het clubgevoel.

Omdat deze ervaring moeilijk in woorden over te brengen is, wil ik jullie nog een beetje laten meegenieten door middel van een fotogalerij (puur genot voor de oogjes) en een korte video (puur genot voor de oortjes). Want zoals ik al eerder zei; het draait tenslotte allemaal om die brullende pijpen! 

 

 

Geen reacties mogelijk.