Ferrari Enzo

Door
0 , , , , Permalink

Via het internet vernam ik dat Gallery Aaldering heeft uitgebouwd tot vier verdiepingen. Geen zoldertje maar een torenkamer gevuld met de mooiste klassiekers. In het midden staat een ware icoon te glimmen; in onmisbaar Ferrari-geel. Dus wat doe je als je verneemt dat er een Ferrari Enzo op je staat te wachten in het Gelderse Brummen? Juist, dan spring je in de auto.

Bij iedere traptrede die ik oploop, stijgt de spanning. Steeds een stukje hoger, steeds een stukje dichterbij de beloning. Van de eerste aanblik op de overweldigende neus van de Enzo, voel ik een kriebel in mijn buik. Alsof mijn idool opeens voor me staat op het podium, en ik hem front-row mag aanbidden. Ik onderdruk enthousiast geklap in mijn handen – zoals ook zeehonden dat kunnen. Daar ‘is ie, in al zijn glorie. Het is ’em echt.

Waarschijnlijk heeft het kwijl langs mijn kin verraden dat ik graag eens in deze legend zou willen kruipen, aangezien de verkoper al snel de sleutel in mijn handen drukt na wat rondjes om de Enzo gedraaid te hebben. Ik open de vleugeldeuren, laat me oncharmant in de stoel glijden, trek het harnas aan en wrijf met mijn handen over het stuurwiel. Wat moet de eigenaar zich ongelooflijk gelukkig geprijsd hebben die 6,0 liter V12 te mogen starten, hierin te mogen rijden. Vooral te bedenken dat je zelf niet kon beslissen dat je dit wilde hebben, Ferrari besloot tenslotte wie er eentje mocht kopen.

En dat is meteen de kracht van het merk; iedereen wil een Ferrari, die jongensdroom, maar niet voor iedereen is een Ferrari weggelegd. Het is een ongrijpbare icoon, die geschiedenis heeft geschreven, vandaag de dag meer gewild is dan ooit en zijn troon vooralsnog niet afstaat aan nieuwelingen. Het is puur, het is rauw, het is emotie. Dìt is waarom ik van auto’s houd. Geniet van de teaser-video die Marije & ik hebben gemaakt!

What’s behind you doesn’t matter – Enzo Ferrari

 

Geen reacties mogelijk.