Met de auto op reis? Check je vloeistoffen!

Op vakantie met de auto. Een ontspannen manier van reizen; geen eisen aan je (hand)bagage, je eigen reisschema en de mogelijkheid om nog eens af te wijken van de route. Zo kom je nog eens ergens! Maar wees wel goed voorbereid, een slecht onderhouden auto kan de vakantiepret flink bederven. Om jou zorgeloos te laten vertrekken deze zomer geven Eurol en ik je de tips om veilig op vakantie te kunnen met de auto.

Controleer de vloeistoffen van je auto. Een klusje wat weinig tijd in beslag neemt, makkelijk zelf te doen is en een hoop problemen kan voorkomen. Grijp voor aanvang van je vakantie eens naar die peilstok; het is van groot belang dat de motor over voldoende olie beschikt – en het liefst ruim voldoende – om de reis ‘gesmeerd’ te laten verlopen.

Om je hoofd koel te kunnen houden onderweg is het noodzaak om voor vertrek je koelvloeistofpeil te checken. Koelvloeistof zorgt er namelijk voor dat de motor niet oververhit raakt. Dit kan nog wel eens voorkomen wanneer je met tropische temperaturen in de file staat richting het strand of wanneer je je auto op de proef stelt in de heuvels van Italië.

Niet alleen wij worden blij van het zomerse weer, ook de insecten rukken massaal op bij hogere temperaturen. Om niet met een heel kerkhof van vliegen en andere ongewenste gasten op je voorruit rond te rijden, is het wel zo fijn als je ruitensproeiervloeistof op niveau is. Een vieze voorruit is niet alleen een bron van irritatie maar kan ook nog eens slecht zicht opleveren.

Ook al is het niveau van je vloeistoffen op peil voordat je aan je reis begint; neem altijd reservevloeistof mee, voor de zekerheid. Zo kom je net even wat relaxter aan op je bestemming. ‘’Een slimme meid, is op vakantiestress voorbereid’’. Daarom komt Het Automeisje, in samenwerking met Eurol, met een speciale zomeraanbieding voor je!

We verloten 3 Eurol olietasjes met 1 liter motorolie naar keuze. Wat zijn de spelregels?

1. LIKE en DEEL dit bericht op Facebook
2. Vertel me in een reactie waar jij en je auto deze zomer naartoe gaan op reis

Op 20 mei worden de winnaars bekend gemaakt.

Geen reacties mogelijk.