Aston Martin V8 Vantage

 

Aston Martin is een merk welke bij velen geliefd is. Zijn uitstraling kan niet veel verkeerd doen bij mensen; het is geen kwestie van ‘’Hate it or love it’’ maar simpelweg ‘Love it’. Zijn lijnenspel is als dat van een welgevormde dame. Beeld zijn silhouet verticaal in, en je maakt dezelfde contouren met je handen als dat je een sexy vrouwenlichaam na zou bootsen. Daarnaast beschikt hij over een soort klasse en schoonheid zoals men die kent bij Chanel. Over smaak valt te twisten maar dit merk heeft heritage. De auto heeft geen specifieke markt; man/vrouw, jong/oud, hip/old-fashioned. Oké, als je vorige wagen een Daihatsu Cuore was ontstaat er bij mij twijfel gebaseerd op smaak en budget maar buiten dat zou ieder figuur goed overweg kunnen met een Aston. Het staat ergens voor; elegantie, luxe en sportiviteit. Een stukje Engels vakwerk. Handwerk welteverstaan.

Beginnersfout; ik kijk naar de manuele versnellingspook en vervolgens naar mijn schoeisel. De hooggehakte pumps mogen dan bij mijn vervoer passen maar praktisch is anders. Heb jij wel eens een beest moeten temmen op 10 centimeter? Het is werken in de cockpit van de Vantage. Hij stuurt zwaar, remt zwaar en het koppelen staat gelijk aan een intensieve training voor mijn kuiten. Ik krijg het er warm van. Het is niet starten en wegrijden, zoals in een nieuwe Porsche. Maar misschien maakt dat gegeven het rijden juist leuker. Een uitdaging. Hem zo goed te leren kennen, zo close te worden, dat je straks vloeiend Engels met hem spreekt.

In deze V8 Vantage ben je niet de snelste of de duurste. Ondanks dat hij sportief te noemen is, kun je hem niet bestempelen als hard of stug. Goed voor op de openbare weg en dagelijkse ritjes dus. Wees wel even voorzichtig met de drempeltjes; de Vantage glijdt over het wegdek als een stofzuigervis (ben ik de enige die de gelijkenissen ziet?) over de bodem van zijn aquarium en neemt alles onderweg mee op zijn lip als je niet uitkijkt. Maar stel jezelf eens voor hierin je dagelijkse boodschapje te mogen doen, voor te mogen rijden bij de kapper en ’s avonds aan te komen bij de sportschool voor je work-out. Dan ben je toch de koningin van het dorp?

Wachtend op het groene licht luister ik met het raampje open naar zijn zware, ronkende motorgeluid. Een onbekende fietser (onbekend omdat ik te laag bij de grond zit om zijn gezicht te kunnen zien) stopt naast me en vraagt lachend: ‘’En? Hoe voelt dat nou?!’’ Ik beantwoord zijn belangstelling met de befaamde zin: ‘’The name is Bond. Mrs. Bond.

Ook op zoek naar dat James Bond gevoel? Neem dan eens een kijkje in de vernieuwde showroom van Heuterman Auto’s voor een ruime voorraad aan auto’s uit het midden en hogere segment.

Geen reacties mogelijk.