Rijtest Mercedes-Benz G 350 BlueTEC

Door
0 , , , , Permalink

De G-Klasse is vernieuwd. Stern Auto B.V. Ede vroeg het Automeisje deze geëvolueerde terreinwagen te testen. Het ene moment vervoert een steenrijke oliesjeik in het verre Oosten zich hier nog mee, het andere moment neemt het Automeisje deze Brutus mee op pad voor een vrouwelijk ritje. Helaas zijn er nogal wat regeltjes na te leven hier in Nederland, wat het spontane offroad rijden niet makkelijker toegangbaar maakte. Dan maar genoegen nemen met het schone Gelderse landschap op een mooie lentedag.

Hij is een beetje te vergelijken met een ‘anabooltje’. Mannelijk, gespierd met een knap koppie erop. Een beetje fout dus maar wel lekker. Aan de hand van zijn (optionele) uiterlijke kenmerken zoals steenslagbescherming voor de koplampen, treeplanken aan beide zijden en donkergetinte glazen ruiten is meteen aan te nemen dat deze jongen heel wat kan presteren in het terrein. Meneer beschikt namelijk o.a. over een klimvermogen tot 80%, een gegarandeerde rijstabiliteit tot onder een schuine hoek van 54% en een maximale waaddiepte van 60 cm. Heerlijk speelgoed dus!

Ook al kregen we het instap model mee, de G 350 is alsnog goed voor 211 trappelende paardjes onder de motorkap (Diesel V6). Onderschat hem niet, wat een kracht bezit dit staaltje vakwerk! Deze auto werkt als een goede ego boost; hij geeft de bestuurder direct het gevoel groter, beter en sterker te zijn. Me and my Mercedes against the World!
Het stuurgedrag is wel opmerkelijk; het lijkt een beetje op een bus of vrachtwagen. Er wordt verwacht van de bestuurder dat deze de G-Klasse wat remt in zijn enthousiasme en hem wat te corrigeren door weer iets terug te sturen na de bocht. Ook de draaicirkel is wat lomp maar ach, hij valt dan ook wel onder de categorie ‘uitzonderlijk vervoer’. We hebben genoten van elke kilometer!

Modderpoel of PC Hooftstraat, de G-Klasse past zich aan naar zijn natuurlijke habitat. Geliefd bij vele mannen maar ook bij vele (voetbal)vrouwen. Wellicht heeft het comfort en luxe hier wat mee te maken. Deze vijfdeurs bood het Automeisje fijne opties zoals een schuifdak, surround sound system en voorruitverwarming. De bruine lederen stoelen en de marmerlook details maken het interieur af. En alsof de extra opties nog niet genoeg waren, was deze krachtpatser voorzien van een Chroompakket, Rvs exterieurpakket, Sportpakket én Exclusiefpakket. Samen goed voor een waarde van een kleine 10.000 extra euro’s. Ach ja, schoonheid kent geen prijs zullen we maar zeggen.

De G 350 BlueTEC 7G-TRONIC PLUS is er voor de consument vanaf €165.250

Geen reacties mogelijk.