Rijtest McLaren 570S

McLaren Automotive is een Britse fabrikant van luxe, high-performance sportauto’s. Een automerk dat zich in de loop der jaren, dankzij meer dan 50 jaar ervaring en expertise in diverse (succesvolle) raceklassen, heeft ontwikkeld tot een iconische rijervaring.

McLaren ontwikkelde een speciale Sport Series, waar de 540C Coupé (de instapper met 540 pk) en de 570S Coupé onder vallen. Deze auto’s beschikken wel over het supercar DNA, leveren dezelfde niet-alledaagse rijbeleving maar zijn toch uiterst geschikt als daily ride.

Deze sportwagen voor alledaags gebruik is wel degelijk in elke centimeter een echte McLaren. Aan deze straatauto is alleen iets meer comfort en luxe aan toegevoegd. Zo kunnen de lipjes gestift worden in deze sportwagen; de make-up spiegel in de zonneklep is ‘gewoon’ present. Ook is het mogelijk een volwaardig stereosysteem met een heleboel speakers te krijgen.

Comfort tot op zekere hoogte; deze jongen beschikt alsnog over een sterk, stijf en lichtgewicht (carbon) chassis. De verdeling gewicht/vermogen is krankzinnig. Hiermee haal je een (top)snelheid van 328 km/u – sneller dan je lief is. Ja, deze sportieveling heeft het hart op de juiste plaats; namelijk midden-achter, volledig blootgelegd voor het oog.

Het 3,8 liter twin turbo V8 blok (universeel voor het McLaren gamma) perst er, wat zijn naam al doet vermoeden, maar liefst 570 paardjes uit. Ondanks het feit dat de 570S makkelijker (dan gedacht) te besturen en goed te handelen is op de openbare weg, maakt dat hem nog geen muurbloempje. Wanneer je wat met de knoppen speelt, denk hierbij aan Track Mode en Launch Control, verandert hij van aard. Van 0-100 km/u in slechts 3,2 seconden zegt hiermee alles.

De 570S is een ware nekkendraaier – en niet alleen vanwege zijn opvallende McLaren Orange lakkleur. De motor ligt bloot om zo beter te kunnen koelen, de vleugeldeuren zijn zo bedacht om makkelijker in te kunnen stappen en zijn vormen/lijnen zorgen voor een betere aerodynamica. Stuk voor stuk zaken die een praktisch nut hebben maar ondertussen maakt het hem gewoon tot de sexy sportscar dat ‘ie is.

Geniet tot slot van de prachtige fotoshoot [gemaakt door Sander van der Linden] en de video [credits gaan naar Rob Van Loock] als ‘kers op de taart’. Soms zegt beeld namelijk meer dan 363 woorden (in dit geval).   

Geen reacties mogelijk.