Rijtest Kia ProC’eed

Hoewel het een feit is dat je bij Kia relatief veel auto voor je geld krijgt, moest er aan het imago van het merk nog hard gewerkt worden. Echt opscheppen in de kroeg kon je er voorheen niet mee. Maar ach, je had tenslotte 7 jaar lang garantie van bumper tot bumper. Inmiddels heeft Kia een heuse transformatie doorgemaakt met het aanstellen van een nieuw Europees design team. En zodoende trok de ProCee’d de aandacht van het Automeisje. Automobielbedrijf Hooijer B.V. stelde de ProCee’d met Business Pack tot onze beschikking.

[br]

Facelift? Een ware metamorfose heeft de C’eed ondergaan. De nieuwe tiger nose grill en dicht geknepen oogjes geven hem in combinatie met een krachtige kont een semi-stoer uiterlijk. De smal aflopende zijramen en het lijnenspel geven hem een dynamisch zijprofiel. Het interieur doet niet onder voor de buitenkant. Met een zwarte hemelbekleding en dash zijn de lichtere deurpanelen en stoelbekleding een welkome toevoeging. Automeisje is vooral gek op de highgloss accenten, zoals in het stuurwiel, classy afgewerkt met leder. De kekke zwart gepolijste lichtmetalen 17’’ velgen, het uitlaatsierstuk en de achterspoiler zijn elementen welke hem lekker sportief maken. Al met al is deze 3-deurs hatchback dus best geschikt voor een jonger publiek.

De C’eed beschikt over een viercilinder 1.6 benzine motor met 135 pk en een handgeschakelde 6-bak. Van het type ‘’niet circuit-waardig maar wel fijn’’. Alles gaat zo gemakkelijk en soepel: het koppelen en het schakelen, de overgangen. Erg arbeidsintensief is hij niet, wat ten goede komt van de ontspanning tijdens de rit. Sturen doe je ook echt met alleen je pink. Mede door flex steering, waarmee de mate van stuurbekrachtiging aan te passen is, cruisen we heerlijk in de comfort-stand in het drukke stadsverkeer met veel bochtjes en krappe parkeerplaatsen. Speaking of which: met een achteruitrijcamera en parkeersensoren achter wordt fileparkeren ook appeltje-eitje.

Comfort, rust en souplesse. Fijn als je lange afstanden moet rijden of het een sport vindt om zo lang mogelijk met een benzinetank te doen. Met een start/stop system, schakel indicator en brandstof besparende banden is hij met recht duurzaam en milieuvriendelijk te noemen. Deze auto is dan ook voorzien van EcoDynamics en Energielabel A. Daarmee valt hij in de 20% bijtellingscategorie en is dus ‘goed voor de zaak’. Hart voor het milieu en toch veel op de weg te vinden? Milieubewuste businessbabes kunnen zich hiermee prima bij de klant vertonen. En op de oprit thuis misstaat hij ook niet!

[br]

Conclusie: Zoek je een representatieve, zuinige hatchback voor een goede prijs-kwaliteitverhouding? Dan is deze jongen wellicht iets voor jou. Concurrenten zijn de Opel Astra GTC en Renault Mégane Coupé. Wil je hem iets pittiger? Misschien moet je dan eens een ritje gaan maken met ProCee’d GT. Deze voldoet net wat beter (69 pk om precies te zijn) aan de behoeften van de snelle Automeisjes (en jongentjes) onder ons.

De Kia ProCee’d 1.6 GDi Business Pack is er voor de consument vanaf €22.695,00

Geen reacties mogelijk.