Rijtest Audi RS3

VooDoo Ride, jouw adresje voor hoogwaardige maar eenvoudig te gebruiken auto detailing producten, is niet vies van een stukje guerilla marketing. Zo blijkt als VooDoo Ride EU mij uitnodigt om hun zogenaamde bedrijfswagen eens te testen. Een Audi RS3 uit 2016 met opvallende looks – als Jon Olsson & Monster Energy zouden gaan samenwerken zou het er ongeveer zo uitzien – trekt mijn aandacht. Maar niet alleen de styling is schreeuwerig, deze RS3 ‘VooDoo Ride Edition’ is tevens voorzien van een Milltek sportuitlaat.

De pret houdt hier niet op. Een standaard RS3 heeft een nette 367 pk, maar deze 2.5 TFSI vijfcilinder is gechiptuned naar een indrukwekkende 440 pk. Naast wijzigingen in  het motormanagement om hem sneller te maken, zijn er ook mechanische aanpassingen gedaan – een zogeheten Stage 2 tuning. De DSG automaat (zeventraps S-Tronic) en de intercooler zijn zo aangepast dat deze al het vermogen die de auto nu produceert, zonder moeite aankunnen.

Dat dit een snelle jongen is, hoef ik jou na het zien van bovenstaande cijfertjes niet meer uit te leggen. De auto blijft trekken tot zo’n 7.000 toeren (in rijmodus Dynamic) en schakelt dan op in een hogere versnelling. Wanneer je zelf een vinger in de pap wilt houden, of gewoon nog meer roffeltjes uit de uitlaat wilt produceren, kun je de flippers aan het stuur gebruiken om manueel te schakelen. Een Sportback met een acceleratievermogen die me doet denken aan een supercar, is fijn speelgoed. Maar zijn leukste karaktertrek vind ik de klappen die de Milltek uitlaat maakt wanneer je terugvalt in toeren, deze bezorgen je kippenvel! En voorbijgangers een lichte hartaanval.

Toch krijg ik meer duimpjes omhoog in deze auto dan ooit tevoren. De Belgische VooDoo kentekenplaat maakt mensen nieuwsgierig, de styling doet hen vermoeden dat dit wel iets heel speciaals moet zijn en zijn geluid bevestigt dit nog eens. Ik moet ook eerlijk bekennen dat je hier naar gaat rijden; Start/Stop gaat uit bij het stoplicht, om hier vervolgens ruw op te trekken wanneer het groen wordt en iedereen in je achteruitkijkspiegel achter te laten – in ieder geval tot aan het volgende verkeerslicht zodat je toch die verbaasde blik van je buurman nog even op kunt vangen. 

Om je een beeld te kunnen geven van zijn kracht en geluid, heb ik een korte video voor je gemaakt. Sneeuw kon mij en de RS3 niet weerhouden van een sportief ritje. Trouwens, met zo’n lekkere wegligging, strak stuurgedrag en vierwielaandrijving (Quattro) heb je weinig te vrezen. Wil je dit zelf nou een keer ervaren? Dat kan! 

LIKE & DEEL deze post op Facebook en wie weet haal ik jou binnenkort op voor een sensationeel ritje in deze demowagen van VooDoo Ride!

 

 

 

 

 

 

Geen reacties mogelijk.