De mooiste autoroutes in Europa

Door
1 , , , , Permalink

Ga jij deze zomer ook met de auto op vakantie? Neem dan eens een andere route dan je gewend bent. Europa zit vol met verrassende, spannende en adembenemende wegen die goed zijn voor een onvergetelijke ervaring. Hier lees je welke wegen je deze zomer niet mag missen!

Op de romantische tour in Duitsland

Deze sprookjesachtige route was ooit een middeleeuwse handelsroute. Dit is terug te zien aan de prachtige kastelen die je passeert en de historische dorpjes die er omheen liggen. De Romantische Straße loopt vlakbij de Oostenrijkse grens en verbindt de plaatsen Würzberg en Füssen met elkaar. Geniet samen met je partner van de indrukwekkende gebouwen en sfeervolle landschappen.

Beeldrechten: Flickr Schloss Neuschwanstein im Schwangau, Füssen, Ostallgaü-1-3

Polybert49 CC BY 2.0 Bepaalde rechten voorbehouden

De Noorse fjorden

Deze roadtrip is waanzinnig! Tijdens de rit van Bergen naar Trondheim rijd je langs fjorden, watervallen en berglandschappen. De natuur zal een overweldigende indruk op je achter laten. Je kunt langs deze route trollenpaden beklimmen, een cruise naar Hellesylt maken en door de langste tunnel van de wereld rijden. Check de vloeistoffen van je auto van tevoren, want daar wil je tijdens deze rit absoluut niet aan hoeven denken.

Transfagarasan in Roemenië

Door de hoeveelheid scherpe haarspeldbochten is deze weg één van de bijzonderste wegen ter wereld. Deze 90 km lange weg loopt door het Fagaras gebergte in Roemenië, en verbindt daarbij de regio´s Transsylvanië en Wallachije. Vanwege de heftige sneeuw is de weg vanaf oktober tot half juni gesloten. De mannen van Top Gear noemden het in 2009 de beste weg ter wereld.

De Ringweg van IJsland

Het zal niet de warmste vakantie zijn, maar het is zeker de moeite waard. Tijdens deze roadtrip krijg je een mix van actie en het ultieme relaxen. De IJslandse ringweg, ook wel Route 1 genoemd, brengt je langs lavavelden, besneeuwde bergtoppen en stromende geisers. Wandel over de oeroude gletsjers en ontspan daarna in de natuurlijke heetwaterbronnen. Met deze trip ben je oprecht even helemaal weg, want je rijdt soms kilometers zonder enige vorm van beschaving te zien.

Beeldrechten: Flickr Námafjall

JasonParis CC BY 2.0 Bepaalde rechten voorbehouden

Met de caravan door Frankrijk

Met de kampeercultuur in Nederland kan een speciale caravan-route natuurlijk niet ontbreken. Zo is de ´Mooie Acht´, die begint in La Bresse en eindigt op de camping Domaine du haut des Buches, de perfecte route om Frankrijk te ontdekken met de caravan. Tijdens de route door de Franse Vogezen kom je onder andere langs de prachtige wijndorpen Riquewihr en Colmar. Door de diverse hoogteverschillen is het belangrijk dat je voor vertrek de auto-caravan-combinatie goed inspecteert, zodat het geen probleem is om de caravan voort te trekken. Ook is het van belang dat je een trekhaak kiest die geschikt is voor jouw auto. Een handige website hiervoor is bijvoorbeeld Rameder.nl, waarbij je een overzicht krijgt van alle geschikte trekhaken, nadat je jouw auto hebt geselecteerd.

1 Reaktie
 • Didier
  juni 18, 2016

  Hoi Yvette,

  Op mijn lijstje staat de Stelvio pas hoog op mijn verlanglijstje!
  Heb jij die al eens gedaan met me BMW 4 serie cabrio?

  Hartelijke groet,

  Didier