Ik ga op roadtrip en neem mee..

Ga je net zoals ik kamperen deze zomer en ben je al bezig met het opstellen van een inpak-lijstje? Vergeet dan naast de anti-muggen spray, de campingstoeltjes en de coolbox de BBQ niet! Tenslotte moet je met die zelf gevangen vis ergens naartoe. Ik had een heel praktisch formaatje mee op reis; de Smokey Joe van Weber. Deze houtskool/briketten BBQ is trouwens niet alleen ideaal voor op de camping maar ook op het strand, het balkon of in de tuin.  En hoe leuk is deze kleur?! Ik koos voor appeltjes-groen.

Het is algemeen bekend dat barbecueën meer iets voor de man is. Ikzelf heb altijd het idee dat dit hun oerinstinct naar boven haalt; net als vroeger toen ze als jager/verzamelaar nog voor het eten moesten zorgen en de vrouw geduldig in de grot op de man wachtte. Dat idee. Toch was ik deze trip aangewezen op mijn eigen Expeditie Robinson skills. De tent opzetten bleek al een makkie te zijn; de AutoHome daktent van MINI vouwt zichzelf uit d.m.v. een sterke veer. Nu de BBQ nog aan zien te krijgen, ik wil tenslotte niet met honger naar bed.

Gelukkig bleek Smokey Joe niet de moeilijkste te zijn. Hij is voorzien van een deksel waardoor je zeer gecontroleerd kunt barbecueën. Daarnaast is hij erg veilig in gebruik door de gesloten ketel en het stabiele frame met drie poten en de handige draagbeugel die het verplaatsen van de barbecue vergemakkelijkt. Fun Fact: deze draagbeugel kan ook als dekselhouder fungeren.

Maar wat me echt heeft gered is de Weber brikettenstarterset. Soort van barbecueën voor Dummies. Er past precies de hoeveelheid briketten in die nodig is en de briketten worden in een mum van tijd gloeiend heet. De bodem van de starter welft omhoog voor een optimaal ‘schoorsteeneffect’. Het is een uitermate veilige en handige accessoire die het aansteken van je BBQ zeer eenvoudig maakt. Zo kan iedereen een grillmeister zijn! Inspiratie nodig? Hieronder sluit ik af met dé BBQ trends van het moment.

Hippe happen
Denk hierbij aan Moinkballs en mini-pizza van de BBQ. Deze bites zijn perfect om te delen en passen helemaal in de trend van sharing food. Vergelijkbaar met mezze en tapas.

American style
Amerikaans barbecueën: vlees lange tijd op lage temperatuur garen met behulp van een houtgestookt vuur. Low & slow is de ultieme barbecuebeleving voor de vleesliefhebber. Denk aan boterzachte pulled pork of een heerlijke gegrilde varkenshaas.

Hele vis op de grill
Vis op de barbecue, zomerser wordt het niet. Ooit stond er vooral veel hamburgers, worsten en spareribs op het menu. Dit jaar mag er ook een visje op het vuur gelegd worden. Van kabeljauw tot forel en van garnalen tot zalm: het kan allemaal op de grill.

 

1 Reaktie
  • Pieter
    augustus 7, 2017

    Zeker handig voor op een roadtrip. Is denk ik net het juiste formaat tussen benodigde grote en makkelijk mee te nemen