Een passende autoverzekering voor je bestelbus?

Je gebruikt hem intensief, die bestelbus van je. Dag in dag uit trouwe dienst, cargo erin en kilometers maken door heel het land en misschien wel over de grens. Dan is het dus belangrijk dat je de juiste bedrijfswagen voor jouw type werkzaamheden kiest én de juiste bestelautoverzekering afsluit waardoor jij onbezorgd je werk kan doen.

Als auto-eigenaar ben je verplicht om je (bestel)auto te verzekeren. Er zijn drie soorten autoverzekeringen met verschillende dekkingen: WA, WA+ en allrisk. Hoe uitgebreider de dekking, hoe hoger de premie. Wil je weten welke dekking het beste past bij jouw situatie? We helpen je op weg.

Stoere sidebars

‘Mooi bussie!’ is een kreet die ik regelmatig van mannen om me heen voorbij hoor komen. Ikzelf heb er niet heel veel mee: de bedrijfswagens. Maar er zijn een aantal modellen waarvan ik heel goed snap dat deze aantrekkelijk worden gevonden door bijvoorbeeld hun stoere sidebars, extra laadcapaciteit en camera’s aan boord die geen enkele gevaarlijke hoek meer missen. En het volk heeft gesproken: er is een top drie verkozen tot meest populaire bedrijfswagens van dit jaar. Laten we hieronder even kort de USP’s per model bespreken.

Fiat Doblo

Op de eerste plek staat de Doblo. Bij Fiat beloven ze dat je met de Doblo meer werk op een dag kunt verzetten en ’s avonds toch uitgeruster thuiskomt. Zo is er veel aandacht besteed aan de geluidsisolatie voor een ongekende rust en is het gebruiksgemak verhoogd met tal van praktische opbergvakken en de nieuwste technologie op het gebied van communicatie en navigatie. De Doblo biedt een werkomgeving die uitblinkt in functionaliteit en comfort, het design van een personenauto, hoge prestaties en een maximale productiviteit dankzij lage bedrijfskosten.

Mercedes-Benz Sprinter

De Sprinter is geavanceerd, efficiënt en betrouwbaar. Zo veelzijdig dat jij beslist de juiste uitvoering voor je transporttaken vindt. Bovendien overtuigt het uiterlijk van de Sprinter zijn fans al jaren! Dankzij de vele uitvoeringen en uitrustingen alsmede de uit- en opbouwoplossingen zijn er voordelige instapmodellen van de Sprinter leverbaar, bijvoorbeeld met voorwielaandrijving. Ook is er elektrische variant beschikbaar: de e-Sprinter, voor de duurzame ondernemer.

Volkswagen Caddy

Een welverdiende derde plaats voor de Volkswagen Caddy. Omdat de Caddy één van de meest gebruikte bedrijfswagens is. Omdat hardwerkende vakmensen zoals jij dagelijks duizenden klussen met de Caddy klaren. Ook Volkswagen wil graag deze succesverhalen in de toekomst voortzetten. Daarom ontwikkelden ze de volledig nieuwe Caddy Cargo. Nooit eerder heeft VW zoveel vernieuwd. Van nieuwe motoren tot bredere schuifdeuren. Van nieuwe assistentiesystemen tot de digitale cockpit en ergoComfort-stoelen. Zelfs de garantie heeft VW verlengd naar 4 jaar. Dus het rijdt beter, zit beter en voelt beter.

Ben jij nou gecharmeerd door één van deze werkpaarden? Weeg dan alle voor- en nadelen tegen elkaar af en bedenk goed welke prestaties je bedrijfswagen moet kunnen leveren. De aanschaf is één maar blijven rijden is een tweede. Voordat je de weg op gaat: de ene bestelautoverzekering is de ander niet dus is het wijs om maandelijkse premies met elkaar te vergelijken en de voorwaarden goed door te nemen. Niet geheel onvoordelig – dit bespaart weer wat hard verdiende euro’s op termijn!

Geen reacties mogelijk.