Wederom dakloos

Bij mij is het gemiddeld om de 1,5 jaar weer tijd voor een andere auto. Dat gevoel bekruipt me iedere keer weer, die kriebel, om iets anders moois uit te proberen. Mijn eerste auto was een Mazda MX-5, opgevolgd door een MINI Cooper uit 2001 die vanwege mankementen al snel plaats moest maken voor de volgende droom; een Mercedes-Benz SLK. Na bijna 1,5 jaar rijplezier had ik bedacht dat ik toch voor ‘praktisch’ moest gaan (de 230 kompressor was erg dorstig en ik miste een achterbank & moderne luxe) en kocht wederom een MINI Cooper (nu uit 2007 zonder mankementen). Om vervolgens na bijna twee jaar al deze principes overboord te gooien en weer voor het andere uiterste te gaan; een BMW Z4 cabriolet. Ach ja, een auto koop je op gevoel – de auto verleidt jou. En daar kan geen gezond verstand tegenop.

Even terugspoelen. Ik was al geruime tijd op zoek naar een sportieve cabriolet maar een perfecte match zat er niet tussen. Ongeduldig als ik ben, heb ik destijds een zoekopdracht uitgezet bij Heuterman Auto’s B.V. (nee, geen reclame maar een tevreden klant). Hier heb ik tevens de laatste MINI Cooper gekocht en de MB SLK ingeruild. Met een paar extra ogen en zijn netwerk moest het snel gaan. En inderdaad, een nette BMW Z4 in Steenwijkerwold bleek een geschikte kandidaat. Wat van ver komt, is lekker. Vervolgens zijn we samen naar de BMW gaan kijken en hebben hem uitvoerig getest. Het voelde meteen goed; de Z4 heeft een enorme fun-factor. Het is een 2.5 (zescilinder) motor welke precies voldoende power heeft (192 pk) en een aangenaam zwaar geluid produceert. Hij is extra speels door de achterwielaandrijving en ik zit weer lekker laag bij de grond wat zorgt voor een sportief gevoel. Dit bewuste exemplaar beschikt over een later ingebouwde LPG tank, waardoor ik nu eindelijk met een glimlach bij het tankstation sta. Daarnaast beschikt hij over stoelverwarming, een multifunctioneel stuurwiel en ingebouwde navigatie. Ik moest er dus ook niet lang over nadenken; we hebben de Bimmer diezelfde middag nog meegenomen!

Vandaag was het zover; het ietwat pijnlijke moment van inruil (sorry MINI, vergeef me) en het plezierige deel van afleveren. Wat een heer-lijk gevoel is dat toch altijd, een soort van high krijg ik ervan! Herkennen jullie dat?

Ik moet nog even kwijt dat ik erg tevreden ben met de service van Heuterman Auto’s B.V. voor het stukje advies en de nette afhandeling. De Z4 en ik gaan elkaar nu beter leren kennen, het kan haast niet anders dan dat ik hier veel plezier aan ga beleven. Nu alleen nog hopen op een fijne nazomer, dan kan het dak eraf!

 

Geen reacties mogelijk.