Wat is jouw (rij)stijl?

Er bestaan verschillende soorten rijstijlen. Nooit opgelegd maar toevallig zo ontwikkeld. We kunnen bestuurders zogenaamde labels opplakken, in hokjes plaatsen. Wat voor een Automeisje ben jij eigenlijk?

Classy

Het zogenaamde ‘defensief’ rijden; je bent een dame in het verkeer en herkent niet alleen je eigen fouten maar ook die van anderen. Je kijkt eindeloos vooruit en overdenkt zorgvuldig je acties. Je zal nooit (bewust) door rood rijden of stiekem een keer geen voorrang verlenen omdat de vaart er net lekker in zat. Nee, jij houdt je aan de snelheid en rijdt liever nog 10 km/u zachter dan voorgeschreven. Wel zo netjes.

Sporty

Je weet het gaspedaal te vinden, je houdt van hangen in de bochten, schakelt terug als je even flink wilt doortrekken en bent doorgaans op de linker rijbaan te vinden. Je hebt een sportieve rijstijl. Een verhoogd brandstofverbruik houdt jou niet bezig. Let wel; sportief maar beheerst. Er bestaat een duidelijk verschil tussen het sportieve type en een verkeershufter. Je kent je grenzen, hebt je wagen en jezelf onder controle en anticipeert goed op het overige verkeer. Je zou nooit doelbewust iemand in gevaar brengen met jouw rijgedrag maar doet het puur voor eigen kick.

Mean

Je rijdt elk gaatje dicht, bent niet vies van rechts inhalen, kleeft vaak iets te veel op je voorganger en kent je handgebaren (en je bent niet bang om ze te gebruiken). Het type ‘agressieve’ rijder. Geduld hebben is voor jou een lastige zaak, je overziet soms je eigen acties niet, reageert impulsief en je hebt altijd haast. Het ligt dan ook niet aan jou maar aan de andere weggebruikers om je heen die ‘niet kunnen rijden’.

Herkenbaar? Ik ben benieuwd naar jouw stijl, nadat je deze omschrijvingen gelezen hebt. Kun jij jezelf in een hokje plaatsen – laat me je reactie weten.

 

Geen reacties mogelijk.