Waar op letten bij het verkopen van je auto?

Tips om een auto te kopen, hebben we al vaak genoeg voorbij zien komen. Maar waar moet je op letten als je je auto (snel) wil verkopen?

Als je een auto verkoopt wil je graag de sterke punten naar voren brengen; de grootte, de snelheid en de luxe. Worden vrouwen door andere zaken en randvoorwaarden getriggerd om te kopen dan mannen? Ik denk het wel. Tegenwoordig zijn steeds meer vrouwen op zoek naar een auto. Belangrijk is dan ook dat je je beschrijving en advertentietekst richt aan het type potentiële koper. Op Speurders kun je als een van de weinige websites nog kosteloos een advertentie plaatsen waarbij je een duidelijke en uitgebreide beschrijving plus foto’s kan toevoegen.

Vrouwen komen steeds meer in aanraking met de automarkt. Meer vrouwen willen meebeslissen over welke auto er moet worden aangeschaft. Daarnaast kopen vrouwen vaak een tweede auto om te gebruiken voor het werk. Daarom moeten autofabrikanten en ook jij, wanneer je jouw auto verkoopt, steeds meer rekening gaan houden met de vrouwelijke doelgroep. Maar wat trekt de vrouwelijke doelgroep dan aan? Waar let de vrouw op bij het kopen van een auto?

”Klein maar fijn.” Niet heel sexy maar dat is nou eenmaal een eigenschap wat de gemiddelde vrouw erg aantrekkelijk blijkt te vinden aan een auto. Onderzoek wijst uit dat vrouwelijke autorijders namelijk veelal kiezen voor kleine en lichte auto’s. Een bekende auto waar vrouwen veel in rijden is de Ford Ka (tik ik met plaatsvervangende schaamte). Wat bewijst dat vrouwen liever een kleine lichte auto hebben, dan een snelle, dure wagen.

Zorg dus dat je rekening houdt met een vrouwelijke doelgroep bij het verkopen van een kleine auto. Daarnaast worden auto’s met een ronde vorm vaak als vrouwenauto aangezien. Een MINI is ook zo’n voorbeeld. Veel vrouwen dromen ervan om deze voor hun huis te hebben staan en meer dan de helft van de MINI-kopers is vrouw (overigens het enige merk waar het vrouwenaandeel hoger is). Op de tweede plek staat Daewoo, gevolgd door Fiat. De Fiat 500 is het populairste model onder de vrouwen. De reden: hij is trendy en door de vele beschikbare kleuren past hij altijd in jouw smaak. 

Geen reacties mogelijk.