Viva Ibiza!

Door
1 , , , , Permalink

De SEAT Ibiza heeft ’t maar getroffen met zijn modelnaam. Want wie wordt er nu niet vrolijk bij alleen al het horen van deze naam die velen zullen associëren met het beroemde party island? Vrolijk word ik overigens ook van de aanblik van de nieuwste generatie SEAT Ibiza. Met z’n sporty looks en vlotte rijgedrag is deze nieuwkomer uit Spanje beslist een aanwinst in de compacte autoklasse!

Bij Vallei Auto Groep, de SEAT-dealer in Veenendaal en omstreken, zijn ze terecht enthousiast over de nieuwste SEAT Ibiza. Als sinds 1984 weet de compacte SEAT vele harten te veroveren. Het basisrecept is in al die jaren nooit veranderd en dat is misschien wel het geheim van z’n succes. Ook deze vijfde generatie weet met een leuk snoetje, veel handige en leuke gadgets en een sympathiek prijskaartje de koper te verleiden. Tot zo ver dus niets nieuws onder de (Spaanse) zon. Maar dit nieuwste model doet er op alle fronten wel een flinke schep bovenop. Nog nooit zag de Ibiza er zo goed uit. Een vleugje Leon (z’n grotere broertje) doet het model overduidelijk goed. Strakke en scherpe lijnen geven deze SEAT een stoere uitstraling. Zeker deze FR-uitvoering is wat dat betreft een blikvangertje. Mooie grote (spaak)wielen (een extra, een iets kleiner maatje is standaard) en een dikke achterbumper met dubbele verchroomde uitlaatpijpen laten er geen misverstand over bestaan: deze Ibiza is een feestnummer! Overigens zit het ook met de overige uitvoeringen qua looks meer dan goed. Een overzicht van wat mogelijk is, heeft Vallei Auto Groep keurig voor je op een rijtje gezet.

Onder de licht gewelfde motorkap ligt een moderne motor met in dit geval 115 pk. Het is voorlopig de sterkste benzinemotor (er komt later nog een 150 pk versie). Deze (turbo)motor doet je overigens beslist niet naar meer verlangen. Even je voet op het gaspedaal en de Ibiza schiet vooruit. Binnen 10 seconden rijd je desgewenst 100 km/u en wie wil kan doorstomen naar een topsnelheid van bijna 200 km/u. Pit genoeg dus! Waar de nieuwe SEAT Ibiza zich echt onderscheidt ten opzichte van zijn voorganger, is het erg fijne weggedrag. Op bochtige binnenweggetjes rondom Veenendaal ontpopt de Ibiza zich als een watervlug karretje. Je kijkt ‘m als het ware de bocht door waarna de auto zelfverzekerd de ingezette koers volgt. Dit is echt leuk rijden! Ook op hoge snelheid ligt de auto als een blok op de weg. In dit FR-model zal je niet snel iets tekort komen. Fijne (sport) stoelen met een fris stofje, een sportstuur met geperforeerd lederen bekleding en hippe multimedia (waar je met speels gemak je telefoon aan koppelt via het touchscreen), maken van de Ibiza een fijne werkplek.

Met de nieuwe SEAT Ibiza wil je eigenlijk maar een ding: zo snel mogelijk op pad! Een algemeen nadeel van een nieuw model is echter dat je vaak lang moet wachten. Ben je net verliefd geworden op bijvoorbeeld dit nieuwe model, moet je maanden je geduld op de proef stellen. Zo niet bij Vallei Auto Groep. Zij hebben direct slim ingekocht waardoor er gelijk volop keuze is.

Dus geen ellenlange levertijd maar in no-time op pad met je nieuwe SEAT Ibiza. SEAT-dealer Vallei Auto Groep maakt het mogelijk. Maak zelf maar eens een proefrit in de nieuwe SEAT Ibiza. Als je enthousiast van een proefrit terugkomt,  staat het SEAT- team je daar graag te woord om je te informeren over de mogelijkheden om snel in je favoriete Ibiza te kunnen stappen. Neem alvast een kijkje in de showroom van Vallei Auto Groep en maak kennis met hun SEAT aanbod.

1 Reaktie
  • Lisanne de graaf
    september 16, 2017

    Deze auto nodigt erg uit om een proefrit te maken! Je klinkt er erg positief over!