Verzekeringen zijn niet fun, overstappen wél

Verzekeringen. Onmisbaar in het leven, maar niet bepaald iets waar we graag mee bezig zijn. Toch is het noodzaak om eens in de zoveel tijd kritisch te kijken naar je lopende verzekeringen. Is je dekking nog wel voldoende? Betaal je niet teveel premie? Vragen die ook relevant zijn om te stellen bij het (opnieuw) afsluiten van je autoverzekering. Want geen auto is tenslotte hetzelfde.

Zo bestaan er speciale oldtimerverzekeringen; waar men kijkt naar de taxatiewaarde in plaats van de dagwaarde in geval van schade. Maar er is ook zoiets als een cabrioverzekering; omdat in sommige gevallen de softtop van je auto gevoeliger kan zijn voor inbraak of vandalisme waardoor verzekeraars de premie verhogen ten opzichte van een hardtop of normale auto. Tevens wordt er onderscheid gemaakt in personenwagens of bedrijfswagens en zijn hele dure, exclusieve auto’s lastig te verzekeren.

Lang verhaal kort: zorg dat je met aandacht je verzekeraar selecteert en de verschillende opties van te voren goed hebt onderzocht. Vergelijk de tarieven van verschillende partijen maar let niet enkel op de prijs; de voorwaarden en kleine lettertjes zijn net zo belangrijk! Word je nu al moe bij het idee? Geen zorgen, het is ook niet mijn favoriete hobby. Gelukkig zijn er online vergelijkers die je in een paar seconden inzicht geven in het web van verzekeringen en de beste verzekering met de laagste prijs voorschotelen. Passend bij jouw persoonlijke situatie. En wie wil er nu niet een autoverzekering vergelijken?

Wanneer je al een autoverzekering hebt lopen maar je toch een betere deal kunt krijgen, vrees dan niet om over te stappen. Ook op je huidige auto kun je flink besparen.

De goedkoopste autoverzekering in 5 stappen:

1. Vul je kenteken, postcode en geboortedatum in
Omdat je in de ene gemeente meer risico loopt op schade dan in de andere, weegt dit eveneens mee in je autoverzekering vergelijken. Daarnaast gaan verzekeraars ervan uit dat je op jongere leeftijd minder rijervaring hebt en dus meer kans loopt om schade te rijden.

2. Geef je schadevrije jaren aan
Simpel principe: hoe langer je geen schade hebt geclaimd, hoe meer korting een verzekeraar geeft op je basispremie.

3. Geef aan hoeveel je rijdt
Hoe meer je rijdt, hoe groter de kans op schade. Daarom betaal je een hogere premie als je meer kilometers per jaar rijdt. Dat is wel zo logisch, toch?

4. Kies de juiste dekking
Autoverzekeraars bieden meestal drie verschillende basisdekkingen aan: een WA-verzekering, een beperkt casco verzekering en een all risk verzekering. De basisdekking kun je, als je wilt, uitbreiden met aanvullende dekkingen.

5. Stap over en begin met besparen
Een autoverzekering afsluiten kan al binnen enkele minuten. Met het geld wat je bespaart, kun je dan weer je tank vullen voor de plezierritjes in het weekend.

Geen reacties mogelijk.