Tips voor een onvergetelijke roadtrip

Wanneer je de ultieme regie over je vakantie wilt hebben is een roadtrip een aanrader; je stapt de auto in en gaat op pad om mooie herinneringen te creëren. Met of zonder plan. De vrijheid om zelf te bepalen wat je wanneer zou kunnen zien is heer-lijk. Ook kun je stoppen wanneer je daar behoefte aan hebt, je bepaalt namelijk jouw eigen tempo. Ontdek je onderweg bezienswaardigheden die de moeite waard zijn? Dan rij je daar toch gewoon even naartoe? Ik heb 3 routes door Europa voor je gevonden die niet op jouw travel wishlist mogen ontbreken.

Ik ga op reis en ik neem mee…
Als je een roadtrip door Europa gaat maken, dan vormt jouw auto de basis voor een heerlijke vakantie. Je gooit jouw favoriete vakantie musthaves achterin, plaatst wat (on)gezonde snacks binnen handbereik en de reis kan beginnen. Stippel van te voren de route grofweg uit, zodat je een indicatie hebt van het aantal af te leggen kilometers en je beschikt over de juiste vignetten of milieustickers om op de auto te plakken. Je kunt kiezen om accommodaties vooraf te boeken of simpelweg de auto in te stappen en te kijken waar je uitkomt. Ben jij een planner of ga je voor een spontane roadtrip? Waar jouw reis ook naartoe gaat, maak er een ontspannen autovakantie van. Ontlast jezelf bijvoorbeeld door alvast wat boodschappen te doen die je kunt nuttigen op de plaats van bestemming en stop regelmatig onderweg. Neem je ook een fiets mee? Een fietsendrager voor op de trekhaak biedt plaats voor meerdere fietsen, waardoor je gezellig samen de omgeving kunt verkennen. Zo rust je tussendoor uit, kun je opladen en zie je nog meer van de regio.

Accommodaties tijdens een roadtrip
Heb je zin in een betaalbare vakantie? Dan is een roadtrip in combinatie met kamperen ideaal. Zo kun je zelf uitkiezen waar je stopt en waar je eventueel langer zou willen blijven als de omgeving je aanspreekt. Kampeerspullen nemen vaak wat meer ruimte in beslag, maar dat los je makkelijk op door een dakkoffer op de auto te plaatsen. Tegenwoordig zijn dakkoffers licht van gewicht, waardoor je deze eenvoudig en snel kunt monteren. Dat maakt het kamperen nog toegankelijker én het vergroot jouw vakantieplezier. Is kamperen niks voor jou? Overweeg dan een leuk appartement, hotel of Airbnb om jouw roadtrip onvergetelijk te maken.

Deze 3 routes door Europa zijn echt de moeite waard
Misschien overweeg je de auto in te stappen en te kijken waar je uitkomt, maar het kan ook extra leuk zijn om de route alvast te bepalen. Dat is zeker extra handig in het geval dat IJsland op jouw travel wishlist staat, omdat je voor deze prachtige roadtrip (met huurauto) ook vliegtickets nodig hebt. In de buurt van Reykjavik begint de Golden Circle, een route die al jouw verwachtingen zal overtreffen. Een roadtrip naar Normandië is ook echt een aanrader. Ontdek hier de mooie stranden met de indrukwekkende krijtrotsen en pittoreske dorpjes waar je doorheen kunt rijden. Je bewondert er bezienswaardigheden waar je je ogen uitkijkt, terwijl je relatief kort hoeft te rijden om op deze bestemming te komen. Een roadtrip naar Normandië is bijvoorbeeld perfect om te maken tijdens een lang weekend en het vormt de ideale autovakantie. Heb je meer tijd en staat Schotland nog op jouw bucketlist? Stel deze roadtrip dan niet langer uit en ga het gevecht met de haarspeldbochten aan. Goede reis!

Geen reacties mogelijk.