Autovakanties

We zitten alweer in de maand Mei. We krijgen allemaal weer de kriebels om op vakantie te gaan! Heb jij al geboekt? Maar voordat je een bestemming uitkiest, bepaal je het vervoer. Toch? Of bepaalt het vervoer de bestemming?

Mocht je de abnormale vertrektijden, inflexibiliteit van de maatschappijen en het lange wachten op het vliegveld zat zijn, is daar altijd nog de auto. Autovakanties zijn ideaal: je bepaalt zelf wanneer je vertrekt, hoe lang je erover doet en wat je meeneemt. Zo kun je nog eens je verblijf spontaan verlengen na het vinden van je vakantieliefde of sleur je gewoon vijf paar net geshopte Italiaanse laarzen mee terug, zonder daarvoor bij te hoeven betalen.

Uit onderzoek van Zoover blijkt dat we ook dit jaar gaan weer massaal op vakantie gaan, maar wel goedkoper en dichterbij. Dus met de auto. Maar wij als autoliefhebbers hebben daar totaal geen moeite mee toch? Een ontspannen reis vol vrijheid waarbij je onderweg alles meekrijgt van het land en de natuur. Het is niet alleen de bestemming die ertoe doet maar ook de reis ernaartoe.

Hier vijf ideale bestemmingen voor een autovakantie op een rij:

  1. Normandië, Frankrijk
  2. Provence, Frankrijk
  3. Toscane, Italië
  4. Gardameer, Italië
  5. Costa Brava, Spanje

We gaan dus massaal naar Frankrijk voor de kilometer kust, heerlijke streekproducten en vele bezienswaardigheden. Italië is voor degene die met liefde wat extra kilomters willen maken en onmisbaar in het rijtje is de Spaanse kust waar wij Nederlands geen genoeg van krijgen. Gaan jullie dit jaar weg met de auto en hebben jullie nog leuke tips voor een autovakantie?

Geen reacties mogelijk.