The Clutch

Bijna iedereen beaamt het: er is geen goed Nederlands autoprogramma. Autoblog en Louwman Exclusive denken dit wél te kunnen maken. Wouter Karssen (Autoblog) en Alexander Sterk (Louwman Exclusive) bundelden daarom hun krachten.

We kennen Wouter natuurlijk allen al als die knap uitziende autojournalist/voorman van Autoblog. Naast dat hij leuk auto’s kan verkopen, scoort Alexander al maanden duizenden views op zijn vlogs waarin hij ons ‘Facebook volgers’ meeneemt in de exclusieve wereld van Louwman.

Gisteravond was het zover: de eerste opname van ‘The Clutch’. Het kindje van Wouter & Alexander. En ik mocht bij de ‘geboorte’ zijn. Niet zozeer als blogster/pers maar als zaalvulling; als publiek moet je vooral hard in je handen kunnen klappen op de juiste momenten, net als een blije zeehond die een visje voorgehouden krijgt. Dat ging me goed af aangezien het echt een bijzonder leuke avond was.

De chemie tussen Wouter & Alexander was vermakelijk om naar te kijken. Daarnaast hadden de twee de hulp ingeroepen van een drietal gasten, namelijk een vaste klant van Louwman Exclusive, een autoverzamelaar en de directeur van het Louwman Museum. Die laatste gast zorgde voor de educatieve noot in het programma. En een autoprogramma is natuurlijk ook geen autoprogramma zonder een quiz waarin de kennis van het publiek werd getest. Ook dit element was aanwezig.

Of dit concept nou écht zo vernieuwend te noemen is? Mwah. De drie gasten op een rij komen me bekend voor en ook de quiz is eerder gedaan. Wel hebben de heren een leuke klik onderling, wat lekker wegkijkt. Ze nemen het allemaal niet te serieus, de algemene sfeer is luchtig en niet diepgaand maar puur vermaak (easy watching). Natuurlijk helpen de exclusieve auto’s enorm mee; een Rolls, McLaren en een Lambo tegen elkaar afzetten op een recht stuk wegdek is voor niemand een straf om naar te kijken. Makkelijk punten scoren is het wel.

Leuke bijkomstigheid was de prijs die de quizwinnaar ontving; hij heeft een ritje tegoed in een McLaren. Tevens was er aan het einde van de show de mogelijkheid om samen met de twee grootheden door de showroom (lees autoparadijs) te hobbelen en je vragen te stellen. De muziek werd die avond door een zekere Mr. Aventador verzorgt, tot grote vreugde van de gasten. Goed verzorgde hapjes & drankjes maakten het (na)borrelen een waar genot. En het was nog lang gezellig…

Houd YouTube in de gaten voor de eerste aflevering (en hopelijk een volgende!)

Geen reacties mogelijk.