Een slimme meid is op de winter voorbereid

Een slimme meid, is op de winter voorbereid. Vrouwen schijnen in de winter beter voorbereid op weg te gaan of helemaal niet te gaan! Dat laatste is niet nodig. Indien je deze tips van harte neemt, ga jij zelfverzekerd en veilig de weg op.

Wat kan je doen?

Wij dames houden van shoppen. Schaf daarom alvast voor je zelf het volgende aan: reservelampjes, startkabels, een sleepkabel, een goede ijskrabber en slotspray. Een goede voorbereiding is het halve werk tenslotte.

Laat een accu-check uitvoeren door je garage, om zeker te weten dat je bolide de energie heeft om wakker te worden op een winterse ochtend.

Zorg dat je op tijd je zomer- voor winterbanden omwisselt. Hiermee heb je meer grip en een betere remweg in winterse weersomstandigheden en voorkom je een slippertje!

Niet het leukste klusje; maar het invetten van je deurrubbers voorkomt dat je jezelf buitensluit op een koude dag. Sta je dan, als Hulk Hogan aan je portier te rukken (wat overigens niet heel slim is, je kunt je deur beter een ‘kontje’ geven om er beweging in te krijgen).

Zorg dat de koel- en ruitenvloeistof bestand is tot -36°Celcius. Goed zicht is belangrijk voor de veiligheid en het sproeit zo lastig in vaste vorm. Eurol Antivries wordt aanbevolen in alle koelsystemen van verbrandingsmotoren (zowel LPG, benzine als diesel) en bevat additieven die bescherming bieden tegen corrosie en schuimvorming.

2 Reakties
 • Romano Verdonk
  december 28, 2016

  Ik ben geen meid, maar mijn vriendin wel. Sinds ze haar rijbewijs vorige maand gehaald heeft heb ik besloten een auto voor haar te kopen. Een kleine Kia ( benzine ) is het geworden. Ik zal haar deze blog zeker laten zien. Handig aangezien ze naar mij toch niet luistert. 🙁 Grapje natuurlijk.

  • admin
   januari 3, 2017

   Ik hoop dat je jouw goede raad zo ‘journalistiek’ kunt onderbouwen 😉