Rijtest BMW i8

BMW Maaral (Alkmaar) was zo vriendelijk om Maaike en mij een dagje hun BMW i8 te lenen voor onderzoek. We waren namelijk benieuwd of dit nou echt dé sportauto van de toekomst is. Is die hele hype rondom dit model nou terecht? En wat weten we (waarschijnlijk) nog niet van de i8? Wij Automeisjes hebben 8 feitjes over de BMW i8 voor je op een rijtje gezet. 

1) Door wie is de BMW i8 ontworpen?
De Nederlander Adrian van Hooydonk. Deze man is de Nederlandse directeur van de designafdeling van de BMW-groep en tevens verantwoordelijk voor onder meer het design van de BMW 6-serie en de 3-serie coupé.

2) Wat wordt er verstaan onder HALO, CARPO en NESO?
De drie uitrustingsvarianten voor de BMW i8.

3) Hoeveel BMW i3‘s kun je kopen voor de prijs van 1 BMW i8?
Antwoord: 4. De BMW i8 is er vanaf €148.999,- / De BMW i3 €35.500,-

4) In welke kaskraker-film maakte de BMW i8 destijds zijn debuut?
De i8 schitterde naast Tom Cruise in Mission Impossible 4 – Ghost protocol.

5) Dit is dè duurzame sportauto van de toekomst.. Maar weet jij eigenlijk wat voor een motor erin ligt?
TwinPower Turbo 1,5-liter 3-cilinder benzinemotor. De tweede energiebron van de BMW i8 is een hybride elektromotor, met een maximumvermogen van 131 pk.

6) Wat is zijn topsnelheid, elektrisch?
120 km/h (benzine: 250 km/h)

7) Wat is ‘Gorilla Glass’ (in godsnaam)?
Gehard glas wat nagenoeg onbreekbaar en krasvrij is. Daarnaast is het lichter dan normaal glas, duurzamer en geluidwerend.

8) Uit welk materiaal bestaat de body van de i8 (deels)?
Het passagierscompartiment is van carbon, een element van de lichtgewicht constructietechnologie van BMW EfficientDynamics. Het materiaal carbon is ongeveer 50% lichter dan staal en tegelijkertijd een zeer sterk materiaal dat de veiligheid van de inzittenden verhoogt.

Geen reacties mogelijk.