Porsche Classic Day

Afgelopen zaterdag 18 juni vond de eerste Porsche Classic Day plaats op de Pon-campus in Leusden. Eigenaren en bezoekers kregen een lesje historie van het merk Porsche, genoten van de finish van de Porsche Classic Challenge en van Concours d’élégance. Ook was er aandacht voor ‘40 jaar Transaxle’ en de start van de 24 Uur van Le Mans werd live uitgezonden met commentaar van Le Mans-winnaar Gijs van Lennep.

Concours d’élégance

Het Concours d’élégance dat in samenwerking met de officiële Nederlandse Porsche Clubs werd georganiseerd, trok veel bekijks. Niemand minder dan Porsche designer Harm Lagaaij was voorzitter van de jury. Meneer Lagaaij is jarenlang hoofd design van Porsche geweest; hij gaf vorm aan diverse generaties van de 911 (996 en 997) en hij was ook verantwoordelijk voor het design van de Transaxle-modellen. Gewapend met een permanent marker liep Lagaaij over het terrein als een ware held, en signeerde auto’s van wie dat maar wenste. 

Porsche Classic Challenge

Daarnaast stond de Porsche Classic Day ook in het teken van actie. De Pon-campus was namelijk het passende decor voor de aankomst van de Porsche Classic Challenge; een rally voor klassieke Porsches die drie dagen eerder start bij de Porsche fabriek in Leipzig. Bezoekers van de Porsche Classic Day konden de aankomst van tientallen klassieke, veelal luchtgekoelde Porsches, live meemaken en de rijders een warm onthaal geven.

40 jaar Transaxle

In 1976 kwam de Porsche 924 op de markt, de eerste Porsche die werd geconstrueerd volgens het transaxle-principe: motor voorin een aandrijving en versnellingsbak achterin. Ook de 944 en de 968, de opvolgers van de 924 en de 928 met zijn achtcilinder motor, maakten gebruik van deze opzet die voor een optimale gewichtsverdeling en daarmee voor een uitgebalanceerd en dynamisch weggedrag zorgt. Ter ere van het Porsche transaxle jubileum vond er tijdens de Porsche Classic Day een speciale expositie van deze modellen plaats.

Reserveer even een krappe 6 minuten van je tijd – want al dit zie je terug in mijn vlog. Enjoy!

Geen reacties mogelijk.