Peugeot Ladies Economy Run 2016

In samenwerking met Total Nederland & L’Oréal Nederland, en georganiseerd door Anjes Publishing, heeft Peugeot Nederland op de eerste dag van September een aantal ladies uitgedaagd voor een heuse zuinigheidswedstrijd; de Ladies Economy Run 2016. Ik mocht een dag vol “Motion & Emotion” beleven.

Aanleiding voor het Franse merk om geen snelle rally maar een zuinigheidswedstrijd te organiseren, was onder andere het feit dat steeds meer vrouwen geïnteresseerd zijn in de aanschaf van een eigen auto en dat vragen als ‘hoe zuinig een auto is’ een belangrijke rol spelen bij de keuze ervan. Dus Ladies First in deze rally!

Zes vrouwelijke equipes bewezen de krachtigheid maar ook de zuinigheid van een aantal identiek gemotoriseerde Peugeot’s, te weten de populaire Peugeot 308 SW Blue Lease Executive 1.6 BlueHDI (120 pk). De competitie verliep volgens een professioneel opgezette route met een officieel routeboek en volgens het te rijden bolletje/pijltje systeem. Dé gelegenheid om het fabeltje dat vrouwen niet kunnen navigeren van tafel te vegen.

Bij het startpunt stonden de Peugeot’s al volgetankt te wachten op ons deelnemende dames. Na een korte uitleg over de auto, met tips om de technologie zo efficiënt mogelijk te gebruiken, werd onder toezicht van officials en met inachtneming van een streng reglement de in 2 manches opgedeelde route gereden. Rustpunt om met elkaar te kunnen bijpraten en ervaringen uit te wisselen was restaurant De Kastanjehof in Lage Vuursche, waar de lunch werd geserveerd. Hier verzorgde L’Oréal Nederland een workshop huidverzorging na een lange rit in de auto. Ondanks dat we de airco natuurlijk niet gebruikt hebben, kon de huid wel een crèmetje gebruiken.

Bij het eindpunt van de Run werd bij het Total Express Station te Hilversum onder toeziend oog van de officials, elke deelnemende Peugeot afgetankt. De equipe die de minste strafpunten en de geringste brandstofhoeveelheid had gescoord, won. Met trots kan ik melden dat mijn navigatrice en ik slechts 5,77 liter diesel op 159 km hebben verbruikt (1 op 27,5), wat goed was voor een derde plaats. Een podium-plek voor het Automeisje! [Dit en meer zie je in de video]

Ter afsluiting van deze 2016 editie van de Ladies Economy Run bood Peugeot de equipes in zomerse sfeer nog een hapje en een drankje aan in restaurant De Goede Gooier, waar we eerder die dag van start waren gegaan. Ondanks dat er weinig tijd was om te kletsen tijdens het rijden (de focus lag op het verkeer, navigeren en letters zoeken) heb ik ontzettend veel plezier gehad onderweg. Totaal tegen mijn natuur in werd het een serieuze uitdaging om eens zo zuinig mogelijk te rijden. Wat ik hiervan geleerd heb – zuinig rijden is gunstig en vooral goed voor de portemonnee.

 

Geen reacties mogelijk.