Op vakantie met de leaseauto

Het is bijna weer zover: de vakantietijd komt eraan! Auto’s worden volgeladen, tenten worden weer opgediept en we zijn volop bezig met het zoeken naar die ene speciale bestemming. Toch kunnen de vakantievoorbereidingen ook voor de nodige stress zorgen. Die zuinige compacte leaseauto is bijvoorbeeld perfect voor in de stad, maar hoe moet dat nu met alle bagage? Hoe zit het met de verzekering? En wat moet je eigenlijk doen bij pech in het buitenland?

Te weinig ruimte? Ga het dak op!
Elk jaar is het weer een uitdaging: alle bagage in de auto krijgen voor die gezinsvakantie in de Franse Alpen. Niet zelden puilt de kofferbak uit en zitten de kinderen achterin bedolven onder de kussens, slaapzakken en strandballen. Niet zo comfortabel, en niet zo veilig. Een simpele oplossing bij ruimtegebrek is om ook het dak van de auto te benutten. Voor elke auto is er tegenwoordig wel een geschikte dakdrager te vinden waardoor je een groot deel van de bagage gemakkelijk naar het dak kunt verplaatsen. Denk bijvoorbeeld aan de grote gezinstent, of misschien heb je wel een surfplank of kajak die je mee wilt nemen? Het aanbod in dakdragers is erg groot en voor elke situatie is er wel een geschikte dakdrager te vinden. zo zijn er dakdragers die bevestigd kunnen worden op dakrails maar ook universele dakdragers met klemmen die op vrijwel elke auto te plaatsen zijn. Combineer de dakdragers met een geschikte dakkoffer en het inpakken is geen enkele reden meer tot stress!

Hoe zit dat met de verzekering?
Net als bij een gewone autoverzekering is je leaseautoverzekering geldig in de landen die op de groene kaart staan. Het kan voor sommige landen echter nodig zijn om over een buitenlandverklaring te beschikken. In deze buitenlandverklaring staat vermeld dat jij gemachtigd bent om in de leaseauto te rijden. Deze buitenlandverklaring is nodig omdat leaseauto’s over het algemeen op naam staan van de leasemaatschappij. Met een buitenlandverklaring kan je aantonen dat jij de officiële bestuurder bent van de leaseauto. Check dus voordat je vertrekt of het nodig is om een buitenlandverklaring bij je te hebben!

Pech in het buitenland, wat nu?
Hoe pech in het buitenland wordt afgehandeld is meestal vastgesteld in het leasecontract. Lees het leasecontract dus goed door voordat je vertrekt en neem indien nodig contact op met de leasemaatschappij. In de meeste gevallen is vervangend vervoer bij pech inbegrepen in het leasecontract, maar niet altijd. Het kan dus nodig zijn om een extra vervoersverzekering (buitenland) af te sluiten. Zo verzeker je jezelf van een stressvrije vakantie!

Geen reacties mogelijk.