Onmisbaar in de auto

Wat is, voor een vrouw, nou écht onmisbaar in een auto? Kunnen we niet zonder die make-up spiegel in de zonneklep? Automatisch inparkeren of navigatie? Kortom; welke opties staan er op ons lijstje.

Uit een poll van 20 ondervraagde Automeisjes bleek dit de top drie ‘meest onmisbare opties’ van een auto te zijn:

1) Cruise Control
Ontspannen cruisen op de (snel)weg zorgt ervoor dat wij dames weer onthaast en veilig op onze bestemming aankomen. Daarnaast draagt het constante tempo ook nog eens bij aan een zuinige rijstijl, welke weer goed is voor de portemonnee.

2) Radio/Entertainmentsystem
Autorijden en muziek luisteren gaan hand in hand bij ons. Lekker meeblèren in de file is een onmisbaar ritueel geworden. In deze tijd is een goede radio/cd-speler met USB- en Bluetooth aansluiting een harde eis.

3) Bekerhouder
De (ietwat ouderwetse) bekerhouder komt gewoon op de derde plaats. ‘’Gemak dient de mens’’ moeten we gedacht hebben. Wij vrouwen blijven praktisch; geen McDrive zonder die bekerhouder in de auto.

In mijn ogen scoorden de opties die direct impact hebben op het autorijden wat aan de lage kant. In mijn poll is alleen navigatie en xenon verlichting (naast Cruise Control dus) genoemd. Zaken zoals ABS, achteruitrijcamera’s of een noodoproepsysteem zijn helemaal niet ter sprake gekomen. Onverwachte onmisbaarheden bleken bijvoorbeeld ook de ‘tashaak’ en de middenarmsteun te zijn. De make-up spiegel in de zonneklep en stoelverwarming bijvoorbeeld, scoren samen een gedeelde vierde plek in de poll.

We kunnen dus concluderen dat accessoires welke gerelateerd zijn aan gemak en comfort, populairder zijn dan opties met betrekking tot techniek, rijdynamiek en veiligheid. Zou dat dan toch meer een mannen-ding zijn?

Geen reacties mogelijk.