Het nut en de noodzaak van additieven

Omdat auto’s steeds meer aan ‘groene’ eisen moeten voldoen, passen fabrikanten de gekste foefjes toe om auto’s aan de emissienormen te laten voldoen. Vaak resulteert dit in vervuiling van het olie-, brandstof- en koelsysteem en kan dat zelfs uitlopen op motorschade. Eurol anticipeert hierop en biedt een programma additieven aan om kostbare reparaties te voorkomen.

Het nut en de noodzaak van het gebruik van additieven wordt steeds groter. Dit heeft meerdere oorzaken. Het percentage aan bio-bestanddelen in brandstoffen neemt toe, ritten worden korter, de motortechniek wordt steeds verfijnder en olieverversingsintervallen worden langer. Daarmee neemt de kans op motorvervuiling ook toe, zowel bij oude als moderne motoren. Deze vervuiling zorgt voor merkbaar mindere motorprestaties, een slechte start, hoger verbruik, rookontwikkeling en hogere uitlaatemissies.

Ik hoef je niet uit te leggen dat aan bovenstaande symptomen mogelijk prijzige reparaties vastzitten. Toch loont het de moeite om eerst eens naar betaalbare alternatieven te kijken: additieven. Producten die je aan de vloeistoffen van de motor toevoegt om een mankement uit de wereld te helpen of te voorkomen. De R&D-afdeling van Eurol is erin geslaagd additieven te ontwikkelen die niet alleen reinigen, maar ook beschermen. De flushes bevatten geen oplosmiddelen, zodat de smeereigenschappen behouden blijven. In de brandstofadditieven zitten geen hoge concentraties aromaten, wat het aantasten van afdichtingen voorkomt.

Alles bij elkaar opgeteld bestaan er nogal wat additieven die problemen onder de motorkap kunnen voorkomen of oplossen. Eurol maakt je graag wegwijs op dit gebied via een online adviseur. De additievenadviseur vertaalt problemen naar de beste oplossing met bijbehorend productadvies. Mocht je hierna nog steeds met vraagtekens boven je hoofd zitten, raadpleeg dan de FAQ op de site van Eurol.

additieven lijn Eurol

 

Geen reacties mogelijk.