MINI experience

Door
0 , , , , Permalink

De nationale pers was uitgenodigd door MINI Nederland om de nieuwe MINI vijfdeurs te komen bewonderen én uitproberen. Rond koffietijd verzamelden we (een handje vol autojournalisten, fashion- en lifestyle bloggers) bij Hotel The Grand Amsterdam voor de kick-off. PR dame Tamara Villani legt uit dat de MINI vijfdeurs vooral interessant is voor de lease-rijder en natuurlijk de gezinnen! De 5-door biedt namelijk meer beenruimte achterin en meer bagageruimte. Dit alles voor slechts 16  extra centimeters in lengte, in verhouding tot de driedeurs. De vijfdeurs Mini komt in de eerste instantie met twee benzine- en twee dieselmotoren. De Cooper & Cooper S en de Cooper D & Cooper SD.

Het caffeïne gehalte is weer op peil en de zojuist verkregen informatie heeft ervoor gezorgd dat ik alleen nog maar nieuwsgieriger ben naar de niewste telg van MINI. De sleutels van de testwagens worden in alle rust en vrede verdeeld (ik heb het wel eens anders gezien). Ikzelf heb een Cooper SD weten te bemachtigen in de kleur Moonwalk Grey. Vanaf de parkeerplaats van The Grand starten we de routebegeleiding en banen ons een weg door de drukke straatjes van Amsterdam. Prachtig hoor dat sightseeing door eigen hoofdstad maar ik focus me meer op het ‘levensmoeie’ verkeer om me heen. Eenmaal heelhuids aangekomen bij onze tussenstop, schieten we nog snel even wat foto’s van onze bolide op het parkeerdek van de nieuwste BMW/MINI dealer in Amsterdam.

MINI 5-door

 

Hier hadden we niet één maar twee primeurs! De deuren van dé BMW/MINI dealer van Amsterdam worden namelijk pas a.s. vrijdag geopend voor publiek. En wij mochten dus al een kijkje nemen in het kakelverse pand. Het is zo mooi geworden, ga er snel eens langs! Daarnaast trok een auto onder een blauw doek in de MINI showroom constant mijn aandacht. Tot mijn verbazing werd MINI’s concept car Superleggera (!) onthuld voor de nationale pers. Ik werd uitzinnig toen doordrong dat ik deze prachtwagen in het echt kon bewonderen! De Superleggera is op doortocht en is in Oktober te bewonderen op het autosalon van Parijs. Gelukkig hebben we de foto’s nog!

Na deel 2 van de testrit uitgereden te hebben, belanden we weer in de brasserie van The Grand voor een heerlijke lunch. Of beter gezegd; viergangen lunch. En de verwennerij stopte hier niet! Na geruime tijd leuke, interessante en verfrissende gesprekken met alle genodigden te hebben gevoerd, kregen we bij het verlaten van het event allemaal een goodiebag mee naar huis. Deze bestond uit een MINI Duffle bag met daarin een waardecheque van de MINI Brand Store. Laat het nou het geval zijn dat het bezoeken van de Brand Store al op onze agenda stond voor die namiddag! Met nieuwe goodies op zak en de herinnering aan een toffe ochtend/middag met MINI, gingen we verzadigd huiswaarts.

PicMonkey Collage

Geen reacties mogelijk.