Mijn auto is mijn kantoor

Je herkent het vast wel; je leeft van afspraak tot afspraak en maakt daarbij veel kilometers. Je auto is niet langer alleen een vervoersmiddel wat jou van A naar B brengt maar tegelijkertijd ook je kantoor. Telefoontjes afhandelen over de carkit, snel even je mail checken in de file en rijdend lunch tot je nemen. Dit klinkt allemaal vrij stressvol en dat is het vaak ook. Hieronder wat advies (uit eigen ervaring) om te onthaasten in je kantoor op wielen.

Koffiepauze
Sommige moderne auto’s geven je automatisch na zoveel tijd, of bij het signaleren van onoplettend rijgedrag zoals slingeren, een waarschuwing. ‘Tijd voor een pauze’ verschijnt er dan in je schermpje. Mocht jijzelf door vermoeidheid merken dat je toe bent aan een korte stop? Rijd dan vooral niet door. Die 5 tot 10 minuten extra reistijd zijn een veilige thuiskomst zonder schade echt wel waard. Maak gebruik van de situatie en trakteer jezelf eens lekker op een latte van de Starbucks of een ongezonde snack bij de eerstvolgende McDonalds. Een korte powernap op de parkeerplaats bij een tankstation doet ook wonderen – niets om je voor te schamen!

Ongestoord op weg
Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen: die Mono-campagne tegen smartphone misbruik in de auto. ”Ongestoord onderweg”. De rijksoverheid wil bestuurders bewust maken van dit serieuze probleem, wat met de jaren meer verkeersongelukken veroorzaakt. Elke keer als je aandacht geeft aan die smartphone, let je een paar seconden niet op het verkeer. Er worden tips gedeeld hoe jij je telefoon zo kunt instellen, dat je ongestoord onderweg kunt zijn. Enkel praktische zaken die je telefoon ondersteunt zoals navigatie en handsfree bellen zijn dan nog tot je beschikking onderweg. Die appjes en mailtjes van collega’s wachten maar even.

Mobiel blijven
Tijd is geld. Dat geldt zeker voor de ondernemer die niet stil wil blijven staan. Niet met je bedrijf, maar zeker ook niet onderweg. Heb jij bijvoorbeeld wel gecheckt of je recht hebt op vervangend vervoer van de zaak? En voor hoe lang? De ene autoverzekering is de andere natuurlijk niet. En kijk niet gek op als je ruit ingetikt is omdat je weer eens die laptop in je auto hebt laten liggen. En wist je dat een privé verzekering geen schade dekt die je veroorzaakt of oploopt wanneer je zakelijk rijdt? Het is daarom belangrijk om een zakelijke autoverzekering af te sluiten. Weet je niet welke zakelijke autoverzekering het beste bij jou past neem dan contact op met een adviseur. Zo weet je zeker dat de verzekering bij jouw situatie past. Zorgt dat je mobiel blijft. De juiste polis en dekking helpen je vooruit, letterlijk en figuurlijk.

Geen reacties mogelijk.