Interview Juliette van der Sandt

Juliette kwam voor het eerst oog in oog te staan met de Fiat bij haar oude bazin thuis. Ze zat onder het stof en had duidelijk al een tijd geen liefde gekregen. Ze zocht een nieuw baasje kwam haar ten oren. Juliette was zo onder de indruk van hun eerste ontmoeting, dat zij er thuis tegen haar vader enthousiast over begon te vertellen. Haar vader stemde in te gaan kijken, mits de gebreken behandelbaar bleken. De auto was verre van in concoursstaat maar ook het autohart van haar vader begon sneller te kloppen. En zo geschiedde: de Fiat 500L werd Juliette haar verjaardagscadeau én eerste auto.

De 500 had 8 jaar lang stil gestaan waarvan twee jaar buiten. Het was een vies en roestig dametje geworden. Bijna alles aan de buitenkant moest aangepakt worden. Ze is volledig uitgedeukt en overgespoten. De Fiat heeft een ware make-over ondervonden: nieuwe accu, motor opnieuw gereviseerd, bougies vernieuwd, nieuwe dorpels, nieuwe neus, nieuwe vloerbedekking, tsja wat niet? Alleen het interieur was nog in verrassend goede staat, geen scheurtje te vinden (Juliette heeft nog steeds hetzelfde interieur erin zitten).

Haar vader heeft een loods, voor boten. Samen hebben ze hier al heel wat tijd doorgebracht, werkend aan de Fiat. De eerste winter is de wagen motorisch in orde gemaakt en tweede winter hebben ze de looks aangepakt. Het project is nog steeds niet af. De 500 vertoond nog wat kuurtjes welke nog aangepakt moeten worden. En de kleine details, zoals een weggewerkte radio en leuke velgjes ‘’kunnen altijd nog’’ aldus Juliette.

Zelf is ze niet heel technisch, alhoewel ze door het proces heen wel veel geleerd heeft. Haar vader was de leading man en trok de kar. Ze heeft geholpen waar ze kon helpen. ‘’Een bijzonder project om samen met mijn vader te mogen doen’’.

Juliette rijdt dagelijks met haar autootje. Korte en lange afstanden. Al 3,5 jaar lang. Irritatie is er niet, ze is gewend aan de topsnelheid van 115 km per uur en het lawaai tijdens het rijden. De afwijkingen en ‘kuren’ neemt ze voor lief. Van ergernis is geen sprake, het is meer een vorm van bezorgdheid en liefde voor haar prinsesje. Het vertrouwen in haar ‘eerste’ is er vanaf dag één al geweest.

Ze heeft al veel mooie momenten met haar vierwieler meegemaakt. Onderweg hebben beide dames onwijs veel bekijks! Jong en oud is enthousiast over haar wagentje. De 500 wordt dan ook regelmatig geknuffeld, gespot en gefotografeerd. Er wordt zelfs op haar geboden bij het lokale tankstation maar het roze zuurstokje gaat voor geen goud weg.

Juliette is stapel op haar eerste liefde. Een waar scheurmonster in de stad, overal en altijd kunnen parkeren. Alles trekt haar aan: ze is klein, lief en roze. Heeft heerlijke rondingen en is perfect in verhouding.. het klopt gewoon allemaal.

‘’Als ze op een dag niet meer rijdt, dan komt ze in mijn huis te staan. Maar die auto gaat nooit meer weg!’’

 

Geen reacties mogelijk.