Interview Eline de Vries

Eline (nu 28 jaar) is een echte Trucktijger en ik was nieuwsgierig naar ‘haar’ wereld. Zo vroeg ik haar naar Buro-Eline, haar bedrijf, en haar blog ‪#‎ITSMYDRIVE‬.

Het beste Sinterklaascadeau ooit

Als klein meisje kreeg Eline met Sinterklaas een speelgoed vrachtwagen met auto-oplegger. Een top cadeau, was zij van mening. De liefde voor groot transport stond blijkbaar (vroeg) in de kinderschoenen. Drie  jaar terug bezocht zij het Volvo museum in het Zweedse Göteborg. De laatste hal vol met trucks trok daar haar aandacht. Eenmaal plaatsgenomen in één van de opgestelde trucks wist Eline dat dit is wat ze wilde; de regie hebben over zo’n groot gevaarte op de weg. Haar 25e verjaardagscadeau was dan ook geen designer-jurk maar een eerste vrachtwagenrijles.

Code 95

Eenmaal het begeerde C-rijbewijs met de papieren voor goederenvervoer behaald, code 95, vroeg Eline zich af hoe ze het vrachtwagen rijden kan combineren met haar baan bij een verzekeringsmaatschappij. Vier dagen van de week is zij in loondienst maar op ‘Trucking Wednesday‘ maakt Eline tijd vrij voor haar grote passie. Tijdens het verkennen van de transportbranche viel haar op dat er nog voldoende ruimte was voor promotionele activiteiten. ”Het is tijd voor een nieuwe generatie.”

Buro-Eline

Eline is in te huren door truck importeurs, dealers en overige gerelateerde bedrijven om promotieklussen voor hen uit te voeren zoals het uitdenken en deelnemen aan campagnes, het rijden en testen van demo’s en het organiseren van evenementen. ”Er liggen genoeg kansen op deze soms nog wat conservatieve, veelal door mannen gedomineerde, markt wat betreft marketing en branding.” Haar reis door de truckbranche is een leerzame projectie voor veel bedrijven die een andere weg in willen slaan met hun marketing- en promotiedoeleinden. Buro-Eline kan hen hierbij adviseren en ondersteunen, met Eline in de rol van expert, adviseur en influencer.

#ITSMYDRIVE

Daarnaast schrijft Eline ook over haar wereld; de wereld van trucks. En niet door een roze bril; zo rijdt ze bijvoorbeeld nooit op hakken. ”Het klinkt gek maar ik wil me niet profileren als ‘vrouw’ in deze branche. Ik wil niet anders behandeld worden maar als een gelijke; gerespecteerd worden op basis van mijn kennis en kunde.” Het bloggen over trucks draait bij haar niet om geld of succes. Dit is haar ‘drive‘. ”Ik bewandel dit pad op mijn eigen manier. Dat is voor mij de enige manier om hier plezier in te hebben en figuurlijk rijker te worden. Ik heb nooit gedacht dat dit een gat in de markt was welke ik maar eens moest gaan opvullen.” #ITSMYDRIVE is een onderdeel van Buro-Eline en zal met de tijd een op zichzelf staand platform worden waar haar ervaringen en die van anderen worden gedeeld met het publiek.

Where cars meet trucks

Een ander doel van Eline is dat ze de mensen buiten de branche ook kan interesseren voor dit vak. Ze hoopt komend jaar een evenement te kunnen organiseren waarbij auto’s en trucks samen komen en waarbij deze twee werelden integreren. ”Hopelijk levert dit een stukje begrip en respect op voor het chauffeursvak en trucks in het algemeen, los van het feit dat het reuze interessant is.” Een recent voorbeeld hiervan is haar samenwerking met Volvo dealer Harrie Arendsen waar Eline tijdens een evenement de klanten, Volvo rijders, laat kennis maken met een Volvo Truck. ”Ze kwamen eigenlijk voor de auto’s maar toch weet ik ze dan op een spontane en ongedwongen manier te boeien voor een truck en alles wat hier bij komt kijken. Zo leg ik uit wat een ‘dode hoek’ is en laat ik hen inzien dat de kernwaarden van een Volvo personenwagen niet veel verschillen met die van een Volvo truck. Zo’n insteek is leerzaam en biedt niet-truckers een heel anders perspectief.” Op die manier zet zij zich direct en indirect in voor de belangen van de chauffeurs.

Leef de droom

”Wanneer ik truck rijdt, geeft dat mij zo’n machtig gevoel. Scania noemt het: ‘King of the road‘ (in mijn geval ‘Queen of the road’). Het brengt aan de andere kant een grote verantwoording met zich mee; los van de zorgen m.b.t. je truck moet je ook denken aan het veilig overkomen van je vracht en de veiligheid van je mede weggebruikers. Toch geeft niets je zo’n goed gevoel als truck rijden.” Deze dame is al heel hard bezig met het afvinken van haar ‘truck bucketlist‘. Toch droomt Eline nog van heel veel dingen. De ultieme droomwens voor de toekomst is toch een eigen roadshow; het documenteren van haar reis, met eigen trailer, door eigen land. Sponsoren, lezen jullie mee?

 

 

 

 

Geen reacties mogelijk.