De prins in de witte Porsche

Door
0 , , , , Permalink

Er is mij wel eens gevraagd ‘of de auto die een man rijdt, hem aantrekkelijker maakt’. Voor de duidelijkheid; we hebben het hier dus over een love-interest en zijn bezit (lease en overige huur- en leenconstructies uitgesloten). We kunnen er dus vanuit gaan dat zijn vierwieler een weloverwogen, bewuste keuze is geweest.

Zo komen we op de volgende vraag: in hoeverre zegt je auto iets over jezelf? Tuurlijk mag je niet te snel oordelen; niet alle Audi-rijders zijn hufters en niet alle mannen rijden een grote wagen om iets anders kleins te compenseren. Als je begrijpt wat ik bedoel. Maar ik ben wel degelijk van mening dat de auto die je rijdt een verlengstuk is van jezelf.

De zogenaamde ‘snelle jongens’ zullen eerder een sportieve wagen (BMW, Porsche, Mercedes) aanschaffen dan de muurbloempjes. Die geven wellicht meer om veiligheid (Volvo) of het milieu (zoiets als Toyota, geen VW). De mensen met geld maar geen smaak verplaatsen zich doorgaans in iets schreeuwerigs als een Ferrari of Lamborghini. In die zin representeert de wagen onder je kont wel degelijk jouw persoonlijkheid, belangen/prioriteiten en standaard.

Geen fan van het geiten-wollen-sokken-type? Wellicht dat je dan de hybride rijders moet mijden. Alfisten (Alfa Romeo liefhebbers) staan er om bekend erg eigenzinnig te zijn; een beetje vreemd maar wel lekker – à la Rivella. Zo zijn Opel en Citroën bestuurders in mijn ogen hele degelijke, praktisch ingestelde en nuchtere mensen en houden Kia eigenaren van zekerheid. Dacia rijders hoef je niet mee uit te vragen want die hebben helemaal geen flauw benul gehad van wat ze bestelden – dus dat lukt ze ook niet, tegenover jou, in een chique restaurant.

Het is dus niet enkel een kwestie van smaak of budget; je auto weerspiegelt ook waar je voor staat. Al kunnen we niet altijd in stereotypen denken en is er altijd die uitzondering. Maar als je het mij vraagt, als Automeisje zijnde, word ik niet opgewonden van een man in een Fiat Panda. Stel je zit in de mode; dan wil je toch ook niet dat je potentiële vriendje een tuinbroek draagt? Zijn auto moet mooier/duurder/sneller/zeldzamer zijn dan de mijne. Want hoe independent wij vrouwen tegenwoordig ook zijn, we willen nog altijd veroverd worden door de man. Het liefst in een mooie auto…

 

 

Geen reacties mogelijk.