Kies bewust

Van die mensen die een auto gewoon als vervoermiddel zien. Je kent ze wel: ”Als ‘ie me maar van A naar B brengt”. Daar ben ik een beetje allergisch voor. Je kunt wel doen alsof je je auto zonder enige wegingsfactoren hebt aangeschaft maar dat geloof ik niet. Stiekem past je auto namelijk altijd bij jou als persoon. Ga je voor zuinig, dan is jouw portemonnee waarschijnlijk niet de dikste of je rijdt lange afstanden. Ga je hybride of elektrisch rijden dan geef je waarschijnlijk meer om moeder natuur dan een ander of je doet het voor het belastingvoordeel. Kies je een gewaagde lakkleur, of zelfs meerdere kleuren, om te zeggen dat het je niets kan schelen of juist om op te vallen?

Cabrio-rijders willen graag gezien worden; anders kon het dak er niet af. Mensen die een wagen rijden met een extra toevoeging achter de modelnaam zoals AMG, S of Turbo geven aan niet wakker te liggen van de accijns op brandstof en hebben chronisch haast. Baasjes van Amerikaans sleeën hebben daarentegen alle tijd van de wereld en rijden niet maar glijden over de weg. ”It’s a way of life”. Ruime stations of praktische MPV’s duiden veelal op gezinsuitbreiding (of dat nou de kinderen of de honden zijn). En zo kunnen we nog wel even doorgaan…

Hoe je het ook bekijkt, het merk auto zegt dikwijls iets over de bestuurder. Je kan mij niet wijsmaken dat de gemiddelde Audi-rijder hetzelfde type is als bijvoorbeeld een Ford-rijder. Ga je voor degelijkheid? Innovatie? Comfort? Mensen kiezen bewust, met volle verstand naar eigen levensstijl. Wat zegt jouw auto over jou? Heb je je dat wel eens afgevraagd? Mijn advies luidt; koop een auto zoals je je lover zou uitkiezen. Met gevoel in plaats van verstand. Tuurlijk is er na aanschaf ook nog zoiets als maandelijkse lasten maar degelijkheid gaat na een tijdje toch vervelen, nietwaar?

Geen reacties mogelijk.