De hotspots van Ibiza ontdekken met een Jeep Wrangler

Begin dit jaar deelde ik mijn goede voornemens van 2022 met jullie. ‘Parttime op Ibiza wonen en werken’ was één van die dingen op mijn lijstje. De kwaliteit van leven – want geef toe, in Nederland zijn we een redelijk gestresseerd volkje met vele regels en een hoop bemoeienis – daar opkrikken en het gevoel van ultieme vrijheid ervaren, is het doel. Heen en weer reizen en werk daar en hier combineren zou de ideale constructie zijn. Plus, op slechts twee uur en een paar minuten vliegen begeef je je in een hele fijne bubbel. Want dat is het eiland. Partner Moto Luis – beste autoverhuur op Ibiza – gaf mij de kans om met hun Jeep Wrangler het eiland beter te leren kennen. Met liefde deel ik mijn tips en ervaringen met jullie in deze blog.

Het eiland is zo’n 25 bij 30 km en daar een auto hebben is essentieel, aangezien ze niet bekend zijn met fietspaden of OV. Alles is goed te rijden en de wegen zijn over het algeeen goed begaanbaar. Waar het wegdek wat minder wordt, zijn vaak meteen de wat rustiger gelegen wegen of de offroad paden waar je alleen met een 4×4 komt. En die hebben ze daar genoeg! We verplaatsen ons compleet in stijl want het stikt van de Land Rover Defenders, Jeeps, G-Klasses en Jimny’s. En ik moet zeggen: ik zou niet anders willen voor zo’n eiland. Bij onze Wrangler kan ook nog eens de sofftop naar achter en kunnen we genieten van de prille zonnestralen op onze bol, heerlijk!

Lunchen met uitzicht

Één van mijn favoriete plekjes om lekker te lunchen is La Escollera. Wanneer je de zoutvelden gepasseerd bent kom je aan bij een prachtig strandje van Es Cavallet waaraan dit restaurant ligt. Eenmaal neergestreken op de witte loungebankjes geniet je tijdens het eten en drinken van het spectaculaire vrije uitzicht. We werden hartelijk ontvangen met een glaasje bubbels van het huis en kregen daarna een zeer uitgebreide kaart gepresenteerd. Je kunt het daar zo chique maken als je wilt met luxe sushi of een dure fles, toch gingen wij voor een inktvis van de grill die heel puur bereid was. Mega lekker en authentiek Spaans!

La Escollera Ibiza

De magie van het eiland

Het is een misverstand dat het eiland enkel maar luxe te bieden heeft. Uiteraard kun je in het hoogseizoen 24/7 feesten en je vergapen aan dure auto’s, goed shoppen en eten in exclusieve restaurants. Maar het eiland heeft meer te bieden dan dat. Zo is Ibiza ondanks haar niet al te grote oppervlak, rijk aan natuur. Rode aarden velden en bergen, met pijnbomen bedekte heuvels, felroze en rode bougainville, wilde rozemarijn, venkel en veel inheemse planten en dieren. De vele verschillende baaitjes bieden iedere keer weer een ander vergezicht over een strakblauwe zee. Es Vedrà moet misschien wel het mooiste uitzicht zijn van Ibiza. Het is een klein rotsachtig eiland voor de zuidwestkust, welke bekend is bij iedere eilandbewoner. De rotspartij draagt – los van de vele huwelijksaanzoeken op het uitkijkpunt – een magische sfeer met zich mee. Volgens velen werkt een kompas daar niet, zouden er onverklaarbare taferelen afspelen in de lucht boven de rots en beweren sommigen  zelfs buitenaards leven te hebben waargenomen op die plek. Dit zou te verklaren kunnen zijn door de aanwezigheid van een sterk magnetisch veld. Misschien moet je het maar eens voor jezelf ontdekken..

Jeep huren op Ibiza

Hippiecultuur

Ook kent het eiland al decennia een hippiecultuur. In de jaren 70 stond Spanje onder het bewind van Franco, maar Ibiza was een vrijhaven. Vooral de komst van grote artiesten die ook onderdeel van de jongerencultuur waren, lokten vele hippies naar het eiland. Pink Floyd, The Rolling Stones en Santana waren enkele artiesten die regelmatig op Ibiza optraden. Ook veel kunstenaars kwamen naar Ibiza en er woonden op een gegeven moment tienduizenden hippies op Ibiza. Zij woonden in communes in grotten langs de kust of in leegstaande boerderijen zonder water en elektriciteit. Geld was niet belangrijk, want dit was onderdeel van het kapitalisme. Op het eiland kwamen ze samen om te zingen, te dansen of om kunst te maken of wiet te roken. Deze vibes zijn nog steeds te voelen, al is het wel in mindere mate, het geeft het eiland haar charme. Zo zijn er nog voldoende hippiemarkten te bezoeken waar edelstenen worden verkocht, waarzegsters je handpalm lezen, je samen naar live muziek kunt luisteren en kunt shoppen bij de kraampjes met kruiden en wierrook en veel vrolijke, uitbundige kleding. Wij zijn, nu het nog laagseizoen is, naar de markt Las Dalias geweest maar in de zomertijd zijn er vele andere marktjes die je kunt bezoeken in verschillende dorpen.

Ik hoop je met mijn bevindingen en tips warm te hebben gemaakt voor een bezoekje aan dit prachtige eiland (mocht je er nog niet geweest zijn). Huur dan vooral je auto bij Moto Luis, een kleinschalig familiebedrijf met uitstekende service en een leuk gamma aan auto’s om uit te kiezen. Hieronder nog een kleine fotogalerij met mooie kiekjes – voor degene die nog niet overtuigd ware van de schoonheid van Ibiza. Enjoy!

Geen reacties mogelijk.