Concours d’Elegance Paleis Soestdijk ’22

De organisatie van het Concours (Classics at the Palace) en ik, zijn al enkele maanden vooraf druk geweest met het vooruitblikken op het event wat op 26, 27 en 28 augustus gaat plaatsvinden. Zo hebben we meerdere video’s en een podcast online staan; voorpret noemen we dat! In de podcast gaan we dieper in op de drie thema’s; dit jaar staat in het teken van het verleden, heden en de toekomst van de auto. Dus niet enkel klassiekers maar auto’s van en voor elke generatie. Van oldtimers tot spectaculaire prototypes, en echt alles hier tussenin!

Jan-Peter (Classics at the Palace) deelt in deze podcast uiteraard ook welke autoclubs, merken en verzamelaars er allemaal zullen zijn en wat we dus kunnen verwachten als we een kaartje kopen. Naast alle auto-glorie kun je ook genieten van de PreWar Sprint, de modeshows, de royal fair, live muziek en voor de kinderen is er de Trapauto Race. De tuinen van Paleis Soestdijk bieden het ultieme decor en op vele plekken kun je terecht voor een hapje en een drankje.

Daarover gesproken; Jan-Peter en ik zijn in de voorbereidende fase ook nog met een klassieke auto door de tuinen van het paleis gereden samen. Om zo voor jullie, het evenemententerrein in kaart te kunnen brengen – en je dus al een beetje weet wie of wat waar te vinden is. Zo zal een heus amfibievoertuig zich door de koninklijke vijver vol met lelies wagen terwijl aan de overkant de vliegende auto op zal stijgen de lucht in. Zoals je hoort, is er genoeg te zien en te beleven!

Tevens zijn we langsgegaan bij Mike, van het bedrijf Classic Mike, een bedrijf wat klassieke auto’s restaureert en terugbrengt naar concoursstaat. Zo zal hij ook dit jaar weer aanwezig zijn met een aantal parels; in de video hoor je welke auto’s dat precies zijn. Maar misschien is zijn werkwijze en team nog wel mooier. Mike werkt namelijk met jonge mensen die een (kleine) beperking hebben in het leven, maar met een beetje geduld en coaching de mooiste dingen met hun handen kunnen. Zeker het kijken waard dus.

Tijdens de kick-off van het Concours heb ik al een aantal autoliefhebbers ontmoet die dit jaar met hun geliefde vierwielers erbij zullen zijn. Van de nieuwste Ferrari tot aan de begeerlijke Jaguar E-Type stond opgesteld om een voorproefje te geven van wat we op 26, 27 en 28 augustus echt kunnen verwachten. Iedereen keek er toen al naar uit en ik kan onderhand ook niet wachten onderdeel te mogen zijn van mijn favoriete auto-evenement van het jaar. Je kunt me dus zeker tegenkomen alle drie de dagen op Paleis Soestdijk. Ben jij er ook bij? Koop hier je kaartje(s) vooraf, de weersvoorspellingen beloven een zomers event!

Geen reacties mogelijk.