BimmerWorld Weeze

Door
1 , , , , Permalink

Aangezien mijn hobby m’n werk is en andersom, vermaak ik me ook in de weekenden met auto’s. Het meeting-seizoen is weer in volle gang en dus biedt de evenementenkalender voldoende mogelijkheid om andere auto-gekkies op te zoeken en schone wagens te bekijken. Dit weekend stond BimmerWorld op de agenda.

BimmerWorld is een carmeeting voor uitsluitend BMW’s. Vorig jaar hadden zij een goede opkomst tijdens de bijeenkomsten op de locaties Zandvoort en Weeze. Dit jaar besloot ik met mijn Z4 (en in goed gezelschap) af te reizen naar zijn moederland, het Duitse Weeze, waar zo’n 1200 BMW’s verwacht werden door de organisatie. Het terrein diende vroeger als militaire basis en de hangars vormden dan ook een passende setting voor al het moois.

De verschillende modellen werden na binnenkomst doorverwezen naar hun eigen parkeerplekje (mits opgegeven voor een showplek) op de basis. Mijn Z4 heeft de eerste uren zielig alleen in de ‘Z4 Area’ gestaan maar werd gelukkig later alsnog vergezeld door andere Z-modellen. Andere series hadden een hogere opkomst en zo konden liefhebbers gemakkelijk en overzichtelijk naar hun favoriete rijtje rennen om daar eens ongegeneerd te gaan staan kwijlen.

‘Over smaak valt niet te twisten’. Dat werd nog maar eens bewezen. Ondanks de velen OMG‘s die mijn mond uitrolden die dag, snap ik dat men niet speciaal naar Duitsland komt voor de standaard/originele BMW’s. Toch ben ik geen fan van de zogenoemde ‘knakentuning‘. Hiermee bedoel ik zaken die getuned of gepimpt worden waarvan het nut niet direct te herleiden is. Als het om prestatieverbetering gaat, kan ik het wél weer waarderen. Gelukkig waren beiden vormen van tuning aanwezig en dus was er voor iedereen wat wils.

Naast eindeloos rondjes draaien om de mooiste exemplaren, was er ook de mogelijkheid om met je campingstoel (en de pro’s hadden aan verfrissende drankjes en een BBQ gedacht) aan de driftbaan te gaan zitten kijken naar sprintwedstrijden en drift-sessies. Tevens was er de mogelijkheid om mee te rijden met een coureur, om eens van dichtbij te kunnen snuffelen aan de geur van verbrand rubber. Want wanneer je met een zwart gezichtje thuiskomt, weet je dat je een goede dag hebt gehad.

1 Reaktie
  • M.Houtgraaf-Benter
    augustus 16, 2016

    Leuk ! 😊😉