Autoverslaafd

‘’Mijn naam is Yvette en ik ben autoverslaafd’’

Ik houd van mannen. En van auto’s! Ik ben geen feminist of Tomboy. Laat mijn okselhaar ook niet staan. Wil alleen een punt maken dat de autowereld geen mannenwereld hoeft te zijn.

Google eens op de woorden ‘Cars & Girls’ of ‘vrouw en auto’’. In plaats van leuke weetjes voor vrouwen over auto’s zie je pagina’s vol met halfnaakte vrouwen die de motorkap van een rood monster grondig inspecteren. Een geïdealiseerd beeld waarvan menig vrouw begint te steigeren.

Zelf maak ik regelmatig mee dat wanneer mijn vriend en ik op on the road zijn met mijn cabriolet, mannen aan mijn vriend vragen: ‘Mocht zij ook een keer achter het stuur?’ Of ‘Hoeveel pk heeft dat ding nou?’ Met genoegen entert de eigenaresse van deze beauty dan het gesprek en antwoord: ‘193 pk, eat that!’.

Mocht er een AA-meeting bestaan voor Auto Addicts, dan zou mijn introductie klinken: ‘Mijn naam is Yvette en ik ben auto verslaafd’. Ik maak er bijna ieder jaar een gewoonte van een nieuw liefje te scoren. Is het bindingsangst? Zijn het de lentekriebels? Of raak ik gewoon snel verveeld? Ik weet het niet. Ik betrap mezelf er constant op naar andere hotties te kijken in plaats van naar mijn eigen knapperd. Als een ware recidivist luidt het excuus: ‘’I just can’t help myself’’. Er zijn teveel mooie vierwielers in de wereld. En kijken mag!

Voorgangers die eerder mijn hart hebben gestolen waren de sportieve Mazda MX-5 en de modieuze Mini Cooper. Maar met mijn huidige liefde, Mercedes SLK , heb ik al heel wat mooie momenten gedeeld en de teller blijft oplopen. ‘Vrijheid is een volgetankte Mercedes’ zegt men. Volledig mee eens. De frisse lucht die je langs je gezicht voelt stromen wanneer je met het dak open rijdt, het comfort en de luxe die het rijplezier vergroten, de power die de kompressor erin gooit bij het optrekken en andere weggebruikers snel laat vervagen is een heerlijk gevoel. It’s the rush and I’m hooked!

Auto Column HetAutomeisje[pinit]

 

Geen reacties mogelijk.