Autosalon Geneve

Woensdagochtend ging bij mij de wekker om 04.00 uur. Normaal zou ik dat erg hebben gevonden maar nu niet. Mijn jurk hing klaar aan een hangertje en mijn ontbijtje ging mee on-the-go. De kriebels gierden door mijn lijf, ‘’we have a plane to catch’’! Het was nog net geen 07.00 uur toen we de lucht in gingen; op weg naar het Mekka voor de autoliefhebber ‘Het Autosalon van Genève’.

Ready for take off_1024x452

 

Eenmaal op de beursvloer aangekomen maakte ik kennis met enkele medewerkers van Toyota Nederland. Ik werd hartelijk ontvangen in de Press Lounge van Toyota waar we gedurende de dag voorzien werden van een hapje en een drankje, WIFI en airconditioning. Na een blik geworpen te hebben op het persmateriaal van Toyota welke diende als een soort van briefing, was ik er klaar voor om de stand te verkennen. Elke vierkante meter heb ik vastgelegd op camera, met in de hoofdrol: de AYGO.

Press lounge Toyota_1024x603

 

De nieuwe AYGO was duidelijk het paradepaardje van Toyota. En terecht. Hij heeft een flinke transformatie doorgemaakt en beschikt nu niet alleen over de X-Factor maar ook de Fun-Factor. Er is heel duidelijk gefocust op design. Hij is ‘fun to create’, ‘fun to drive’ en ‘fun to have’. De nieuwe AYGO heeft een ongekend eigenwijs ontwerp gekregen dat naar hartenlust aan de eigen smaak kan worden aangepast. Zowel van binnen als van buiten. Keer op keer. Van het uitgesproken X-design front tot aan de achterbumper met gekleurde diffusor. De carrosseriedelen kunnen simpel vervangen worden door exemplaren in een andere kleur. Op die manier kun je altijd je eigen AYGO samenstellen – en later tegen een heel bescheiden prijs opnieuw customizen.

AYGO kontjes_1024x341

 

Ikzelf was erg gecharmeerd van de AYGO, verrassend genoeg. Normaal gesproken ben ik niet zo van de kleine stadswagentjes. De woorden praktisch en zuinig zijn voor mij geen persoonlijke vereisten. Deze auto is meer dan dat; ‘Je AYGO is fun, hij mag gezien worden.’

Ook als je een compacte auto hebt, wil je trots zijn op het design. Met de nieuwe AYGO kan dat. Je houdt van je AYGO omdat ‘ie vertelt wie jij bent. Waar je voor staat. Inderdaad; over smaak valt te twisten.. en dat is precies waar Toyota rekening mee heeft gehouden!

interieur details AYGO_768x768

 

Overige auto’s die het podium mochten delen met de AYGO waren de hybride wagens. De Yaris, Auris en Auris Touring Sports. Schoon, stralend en wit vertegenwoordigden zij de milieubewuste rijder. De toekomst. Al kan het natuurlijk nog altijd futuristischer; met de FCV Concept (Fuel Cell Vehicle) laat Toyota een door waterstof aangedreven gezinsauto zien. Nog meer Sci-Fi is de FV2 Concept: een driewielig voertuig welke je instinctief met je lichaamsbewegingen bestuurd. Of dit ‘Future Mobility concept’ het nieuwe rijden zal worden, zal de tijd ons moeten uitwijzen.

Toyota hybrid_1024x602

De stand van Toyota was één en al fun! Vrolijke kleuren, muziek en mensen kenmerken de ‘thuishaven’ van die dag. Waar andere merken hun halfnaakte beursbabes inzetten als troef, gebruikt Toyota échte meiden, in een speelse AYGO outfit met een oprechte glimlach.

Toyota Fun Yourself_1024x602

 

Onder het mom van ‘Go Fun Yourself’ kun je naast de AYGO’s ook jezelf customizen met een nep snorretje of hoedje. Deze foto’s blijven je dan de rest van de dag achtervolgen, op een grote abri. Bijkomen onder het genot van een drankje was ook mogelijk aan de overdekte bar op de stand, uiteraard geheel in ‘fun’ stijl. Tijdens je kop koffie heb je genoeg tijd gehad om te bedenken of je op nou op de X-Clusiv, X-Play of X-Cite gaat stemmen. Wie krijgt jouw Like?

Toyota stand op Geneve_768x768

 

Moe maar voldaan verlaat ik eind van de middag de beursvloer. Mijn voeten hebben er vrede mee, ikzelf wil eigenlijk nog geen afscheid nemen. Na vandaag ben ik vele indrukken, ontmoetingen en vooral een onvergetelijke ervaring rijker. Mijn debuut als special reporter zit erop.

Toyota AYGO_1024x452

 

Met dank aan Toyota Nederland en mijn ‘collega’ die dag, Frank van Dam, voor deze unieke kans.

Hieronder een toegift aan foto’s, laat ze je smaken!

0 Reakties