AMG-party

Stern Auto, vriend van de site, nodigde mij afgelopen 6 oktober uit voor een feestje. Daar hadden ze meer dan één goede reden voor; namelijk de feestelijke jubileumeditie van Stern Auto Exclusief 2016 – 10th Anniversary Party – én de lancering van het eerste AMG Performance Center van Nederland. De flagshipstore van Stern Auto in Amsterdam Zuidoost wordt daarmee dé vestiging in Nederland voor liefhebbers van deze high performance modellen met Mercedes-AMG signatuur. 

Het festijn vond plaats bij de chique Harbour Club in Amsterdam. Aan de rode loper stonden verschillende AMG-modellen te pronken om ons gasten (700+ maar liefst) bij aankomst al direct in de juiste mood te brengen. Bij binnenkomst kon je je op je knapst (want dresscode ‘cocktail’) laten vastleggen voor de fotowand waarna je een glas champagne in je hand gedrukt kreeg door een vriendelijke dame. Op de bodem van ieder glas lag een diamantje, wanneer je deze niet per ongeluk te gulzig had ingeslikt, kon je je steentje aan het einde van de avond laten testen op echtheid. Alhoewel ik mezelf voor het verlaten van de Harbour Club al een nieuwe C63 AMG zag bestellen, had ik helaas geen geluk.

Dat mocht de pret niet drukken want er was goede live-muziek welke covertjes speelde (maar dan écht lekker waardoor je spontaan wilde gaan dansen) en er was sushi! Gevolgd door nog meer lekkernijen als verse vis en reepjes beef. Stern Auto weet wel hoe ze een feestje moeten geven, het ontbrak de gasten aan niets die avond. Zo werden we vermaakt door een toespraak van special guest Frank (of Ronald, niemand ziet het verschil) de Boer, vielen er een aantal in de prijzen, kon je je kiekjes van de avond direct laten afdrukken bij een fotomeisje en mocht je geheel gratis nog even snel je juwelen laten schoonmaken bij de juwelier die daar met zijn sieraden stond te shinen.

Het hoogtepunt van de avond kwam zo rond 22.00 uur, toen Mr. Bleekemolen himself ‘the beast of the green hell’ uit een zeecontainer vol geheimzinnige rook mocht rijden. Een primeur; want de AMG GT R was hier voor de eerste keer op Nederlandse bodem. Naar verluid heeft Stern Auto vlak voor de presentatie nog even snel de dode vliegen op de bumper, door toedoen van Lewis Hamilton, eraf gepoetst. Niemand viel het op. Het publiek was uiterst gecharmeerd van deze groene jongen en de mobieltjes werden spontaan getrokken voor vele foto’s en video. Nu had ik de GT R onlangs nog mogen bewonderen tijdens de Paris Motor Show (en moest daar natuurlijk ook even in plaatsnemen) maar ik had hem nog nooit horen starten. Ik was de hele avond al onder de indruk van al het moois maar de brul van de V8 deed mij een klein vreugdedansje doen op mijn stiletto’s. 

Bij deze wil ik Stern Auto (Exclusief) dan ook bedanken voor de uitnodiging, ik heb zwaar genoten. En voor jullie; gelukkig zijn er de foto’s nog [gluur ook even op mijn Instagram account voor het filmpje van de onthulling van de GT R].

 

1 Reaktie
  • Nick - 123autoschade
    oktober 12, 2016

    Leuke blog om te lezen! Die groene krachtpatser ziet er echt heel wreed uit!