De zoektocht naar de perfecte occasion

De zoektocht naar de perfecte jeans. Een proces waar wij dames de tijd voor nemen, eindeloos vergelijken, aanpassen, stad en land voor aflopen – om vervolgens toch vaak weer bij de eerste winkel uit te komen. Maar hé… we hebben tenminste wel gedegen onderzoek gedaan en een weloverwogen keuze gemaakt!

Veeleisend?

Als het op de aanschaf van een tweedehands auto aankomt, pakken we het net zo grondig aan. Fun Fact: uit onderzoek van AutoTrack blijkt dat vrouwen onder de 35 jaar vaker online zoeken naar een occasion dan mannen in dezelfde leeftijdscategorie (een verschil van 45%). Jonge vrouwen zoeken auto ’s dus veel nauwkeuriger uit dan mannen. Of zijn we gewoon veeleisender?

Meer proefritten door vrouwen

Ook doen vrouwen meer onderzoek naar de historie van een auto en maken wij vaker proefritten in auto’s waar we warm voor lopen – je stort je toch ook niet in een relatie met je zogenaamde droomvent zonder testrit te maken? Geintje. Overigens oriënteren mannen ouder dan 35 jaar, zich wel weer vaker online voor de aanschaf van een occasion.

Auto’s uit de buurt

We houden het dicht bij huis. Vrouwen zoeken een occasion voornamelijk binnen een straal van 30-50 km van hun woonplaats. Wist je dat de meest gezochte auto door vrouwen een Volkswagen Polo of een Golf is , bij voorkeur een hatchback in de kleur zwart of wit? Op de tweede plek staat een BMW 3 serie en op nummer drie volgt de Audi A3.
Andere voorkeuren:

• De aanschafprijs van een occasion varieert voor vrouwen van 5.000 tot 10.000 euro
• Bij voorkeur is de auto tussen de 5 tot 7 jaar oud (afhankelijk van de prijsklasse)
• Er staat niet meer dan 100.000 tot 150.000 kilometer op de teller
• De airconditioning is voor vrouwen een bijzonder belangrijke feature!

Kennis is macht

Erna Staals van Autotrack.nl: “We zien aan de hand van ons websiteverkeer dat vrouwen meer onderzoek doen naar de kenmerken van een auto. Ook downloaden ze vaker een voertuighistorierapport dat je bij elke advertentie op AutoTrack gratis kunt downloaden. Zo’n rapport kan je helpen met de aanschaf van een betrouwbare auto.”
Stiekem ben ik als Automeisje toch wel blij om deze uitkomsten te lezen. Blij dat wij dames tegenwoordig geen man meer nodig hebben om raad aan te vragen als het om de aanschaf van een auto gaat, maar gewoon lekker zelf op onderzoek uitgaan!

3 Reakties
 • rijschool leiden
  april 18, 2017

  welke auto word nou het meest gekocht door vrouwen is dat ook de auto waarnaar wordt gezocht? ben wel benieuwd

 • Rijschool Leiden
  april 17, 2017

  goefe nuttige tips ook voor mannen!

 • Pordon
  april 10, 2017

  Goed om te horen. Als ik naar mijn eigen omgeving kijk zie ik dat nog niet zozeer terug. Als het aan mij ligt zou eigenlijk iedereen, man en vrouw, zich wel wat meer mogen inlezen en informeren over een tweedehands auto. Niet alleen maar een auto kopen ‘omdat die er zo mooi bij stond’. Vervolgens binnen 2 maanden een nieuwe distributieriem, remblokken, remschijven en uitlaat nodig hebben en dat de airco toch niet goed blijkt te werken.

  Trouwens, het woord reactie is met een C. (‘nog geen reakties’ en ‘geef een reaktie’ en ‘plaats reaktie’)