Wat maakt een luxe auto ”luxe”?

Door
0 No tags Permalink

Bij veel mensen vallen de luxe voertuigen in de smaak, vooral bij ons autoliefhebbers. Dit komt omdat deze auto’s uitgerust zijn met het beste wat een automerk te bieden heeft. Als je een luxe voertuig wilt aanschaffen moet je weten wat de definities ervan zijn. Zo zal je het beste een keuze kunnen maken. 

Er zijn namelijk enorm veel auto’s die tegenwoordig luxe worden genoemd. Er zijn verschillende soorten voertuigtypes, merken en modellen op de markt. Wanneer wordt het dan werkelijk als een luxe voertuig beschouwd? In dit artikel zullen we de term “luxe auto” definiëren. 

Je zult zien wat de mogelijkheden zijn als we praten over de prestatie, technologie, ontwerp en andere hoogwaardige functies van deze auto’s. Lees mee zodat je zelf kunt bepalen welke merk of model auto het beste bij je wensenpakket past.

De kenmerken van luxueuze auto’s.

Als eerst zijn het de autofabrikanten die bepalen wanneer de auto luxe is. Veel van deze fabrikanten hebben naast de luxe modellen ook de basis modellen in hun gamma. De auto wordt luxe beschouwd wanneer het is voorzien van de nieuwste technologische- en veiligheidssystemen. 

Ze bevatten meerdere sensoren en rijhulpsystemen om ervoor te zorgen dat de auto veiliger is. Ook het entertainmentsysteem heeft vaak veelzijdige functies waarmee je meerdere apps kan koppelen en je handen vrijhoudt. Het interieur is doorgaans met meer zorg en hoogwaardige materialen afgewerkt dan de ‘standaard’ auto’s. Denk bijvoorbeeld ook aan interieur met geïntegreerde massagestoelen die ook verwarmd en gekoeld kunnen worden.

Vaak komen luxere wagens met goede geluidssystemen zoals Bose, B&O en Harman Kardon. Interieurs van moderne auto’s in het hogere segment tellen soms wel acht tot tien luidsprekers in totaal. Alles om de bestuurder de beste ervaring te geven.

Een ander criterium is dat de meeste over een zeer krachtige en comfortabele aandrijflijn beschikken in combinatie met een grote en krachtige motor. Natuurlijk worden de motoren gecombineerd met heel slimme en geavanceerde technologie, waardoor ze nog efficiënter zijn en in sommige gevallen zelfs hybride of elektrisch.

Maar je kunt zelf ook aan de knoppen zitten en bijvoorbeeld je rijmodus instellen op comfort of individual. Dat laatste houdt in dat je functies zoals gasrespons, de zwaarte van sturen en de demping volledig kan aanpassen naar wens. Deze auto’s bieden een comfortabele rit voor zowel de chauffeur als de passagiers! Echter mag de sport-modus ook net vergeten worden bij dit luxe segment. Een agressievere sportstand mag niet ontbreken voor meer snelheid, acceleratie en geluid! 

Luxe merken en voertuigtypes.

Het design van luxe voertuigen is ook een belangrijk topic. De voertuigen zijn opvallend, uniek en hebben een uitstraling die je nog een keer achterom doet kijken wanneer je deze hebt geparkeerd. Ze worden ontworpen met prestige en luxe in het achterhoofd. Bekende autofabrikanten die deze luxe voertuigen produceren zijn: Porsche, Lexus, BMW, Mercedes-Benz, Audi, Rolls-Royce, Bentley, Aston Martin en nog veel meer. In elke categorie bestaat er een luxe variant. Van sedans en terreinwagens tot aan hatch-backs en cross-overs. Dat is goed nieuws voor de portemonnee!

Geen reacties mogelijk.