Wat maakt de elektrische auto’s van ŠKODA zo bijzonder?

Als je het aanbod in elektrische auto’s volgt, is het je ongetwijfeld opgevallen dat ook ŠKODA hier veel toekomst in ziet. Het aanbod in elektrische auto’s van ŠKODA groeit snel en afgaande op de verkoopcijfers is het merk hier bijzonder succesvol in! dit roept de vraag op wat de elektrische wagens van ŠKODA zo bijzonder maakt. Hoe komt het dat het Tsjechisch automerk zo succesvol is op dit gebied? Tijd voor een onderzoek.

Hoe ziet het aanbod in elektrische wagens van ŠKODA er uit? 

Laten we allereerst kijken naar het aanbod in elektrische wagens van ŠKODA. De CITIGO e iV was het eerste model met een stekker dat het merk op de markt heeft gebracht. Niet lang daarna werd het doek getrokken van de SUPERB iV & OCTAVIA iV. Ook dit zijn twee geëlektrificeerde productiemodellen die volledig passen in de toekomstvisie van ŠKODA. Met de CITIGO e iV heeft ŠKODA bewezen dat de komst van elektrische voertuigen veel te bieden heeft. Dit model is inmiddels opgevolgd door de ŠKODA ENYAQ IV (die ook in een coupé versie op de markt komt) waarmee de lat nóg hoger is gelegd. Dit volumineuze elektrische model is gebouwd op een modulair platform dat speciaal werd ontwikkeld om de automobilist een geavanceerde technologie aan te bieden, te voorzien van een groot rijbereik en dat in combinatie met snelle oplaadfuncties.

Wat is iV E-Mobility?

Voordat we verder ingaan op de vraag wat de elektrische wagens van ŠKODA zo bijzonder maakt, is het goed om een antwoord te geven op de vraag wat iV E-Mobility is. iV is immers het submerk van ŠKODA waar de elektrische wagens van dit merk onder vallen. Dit is een keuze die veel automerken maken om een betere onderscheidende waarde te creëren voor de geëlektrificeerde modellen van het betreffende merk. De letters iV staan volgens het merk voor de term “innovatief” maar desgevraagd voegt het merk er graag aan toe dat de letters ook kunnen staan voor termen als “intelligent”, “individueel” en “intuïtief”. Dit past immers precies bij de vijf karakteristieke kenmerken waaraan een elektrische ŠKODA aan moet voldoen.

Vijf karakteristieke kenmerken waaraan een elektrische ŠKODA

Zoals aangegeven heeft ŠKODA vijf karakteristieke kenmerken geformuleerd waaraan een iV moet voldoen. Deze kenmerken hebben betrekking op een aantrekkelijk ontwerp, een uitstekende connectiviteit met internet, een goede actieradius, het bieden van veel rijplezier en een aantrekkelijke prijsstelling. Nu hoor ik je denken: Wat maakt de elektrische wagens van ŠKODA zo bijzonder? Het antwoord is heel eenvoudig: eigenlijk niets. ŠKODA creëert een onderscheidende waarde door gewoon te blijven. Ze zetten een flinke stap in de toekomst met een groeiend aanbod in interessante elektrische wagens door vertrouwen uit te stralen ondanks dat we het over een iV hebben, wat toch een nieuwe speler in de autobranche is.

Geen reacties mogelijk.