Je velgmaat zo groot als je ego

Een nieuwe auto aanschaffen is waarschijnlijk één van de grootste aankopen die we in ons leven doen. Belangrijk dus om je voordeel te pakken. De man koopt een nieuwe auto het liefst bij een andere man. Zijn gelijke. Onderhandelingen over de prijs gaan er hard aan toe. Maar waarom durft de man niet het onderste uit de kan te halen wanneer er een vrouwelijke verkoopster tegenover hem staat?

Handjeklap

Ouderwets handjeklappen doe je niet met een vrouw, aldus de man. We staan tenslotte niet op de paardenmarkt dus hoor je je te gedragen als een heer. En dat doen jullie dan ook. Wanneer een goed uitziende dame, zelfverzekerd een waslijst met specificaties van het model waar je interesse in hebt opdreunt, ontstaat er een vorm van respect. Stiekem hadden jullie immers verwacht dat ze je een goed gemaakte cappuccino kwam brengen en dat er niet meer uit haar mond zou komen dan de vraag: ”Koekje erbij?”

Mag het een maatje meer zijn?

Dit verandert het spel. Een vrouw met verstand van zaken, een passie voor auto’s die er ook nog eens appetijtelijk uitziet doet het gros van jullie mannen veranderen in weekdieren. De rug recht houden in onderhandelingsgesprek met een vrouw wordt dan opeens een stuk moeilijker dan hetzelfde gesprek voeren met een man aan de andere kant van de tafel. Want zeg maar eens ‘nee’ tegen een lieftallige dame die ervan overtuigd is dat je nieuwe Volkswagen Polo velgen de sportiefste uit de folder moeten worden of je Volkswagen Golf velgen een maatje groter mogen.

‘Hier graag tekenen’

Dat gaat niet hé? Je kunt tenslotte niet laten merken dat je op de centen let, minder stoer bent dan dat je eruit ziet en stiekem een zondagse rijstijl hebt. Jullie mannen houden je groot tot het bittere einde; het bedrag (zonder al teveel korting) onder de streep met daarnaast jullie handtekening. Maar waarom trappen jullie heren eigenlijk nog in deze eeuwenoude truc? Je weet toch immers heel goed dat je eigen vrouw straks naast je op de bijrijdersstoel van die veel te duur uitgevallen auto zal zitten en niet die knappe verkoopster waar je zo van onder de indruk was.

Geen reacties mogelijk.